ANKETA: Súhlasíte s týmto riešením? Pre cyklistov skrátili retardér pred zastávkou električky

25.10.2019
0

Zdroj: FB Cyklokoalícia

Páčil sa vám článok?

Retardér, ktorý sa nachádza pred zastávkou električky na Špitálskej ulici, skritizovali cyklisti. Obmedzioval ich totiž v jazde. Mesto im vyšlo v ústrety a retardér skrátilo. Súhlasíte s týmto riešením? Vyjadrite svoj názor v našej ankete.

Retardér na Špitálskej v bratislavskom Starom Meste neosadili náhodou, iba pár metrov za ním sa nachádza zastávka električiek. Nejde však o ostrovček, chodci tu nastupujú priamo z vozovky. Autá preto, podobne ako pri Blumentáli, musia zastaviť a počkať, kým cestujúci vystúpia a nastúpia.

Retardér, ktorý bol osadený po celej šírke vozovky, však na sociálnej sieti kritizovalo občianske združenie Cyklokoalícia. "Na Špitálskej osadil magistrát nedávno nový spomaľovač, ktorý jazdu ulicou na bicykli zrovna nezlepšil. S mestom sme o probléme komunikovali, chyba nastala na strane dodávateľa a čoskoro by mal byť spomaľovač podľa projektu upravený tak, aby bol prejazd na bicykli komfortnejší," informovala Cyklokoalícia ešte 5. októbra.

V súčasnosti už je retardér vďaka zásahu magistrátu skrátený, cyklisti tak nie sú nútení pribrzdiť. "Dnes máme dobré správy - spomaľovač už mesto skrátilo tak, aby neobmedzoval cyklistov," uviedli ráno zástupcovia občianskeho združenia.

Aký je váš názor? Môžete ho vyjadriť v ankete na konci článku.

Takto vyzeral retardér predtým:

Zdroj: ms

Takto vyzerá dnes:

Zdroj: FB Cyklokoalícia

(ms)

Páčil sa vám článok?