Karloveská radiála sa zazelenala, nejde však o trávnik

24.10.2019
0

Zdroj: FB Bratislava - hlavné mesto SR

Páčil sa vám článok?

Už nie iba v Ružinove pri Miletičke, ale aj v Karlovej Vsi je električková trať zelená. Rekonštrukcia Karlovesko - Dúbravskej radiály totiž priniesla so sebou aj túto novinku, pričom nejde o trávnik.

Ako informovalo hlavné mesto na sociálnej sieti, na povrch medzi koľajami je v substráte vysadený zelený koberec pozostávajúci z piatich druhov sukulentných trvaliek rodu Sedum (Rozchodník). S výsadbou rozchodníkov sa začalo včera v úseku pred zastávkou MiÚ Karlova Ves, postupne sa bude pokračovať.

"Sukulenty boli na zelený povrch trate zvolené z dôvodu lepšieho znášania sucha než je to v prípade klasického trávnika, preto nebol realizovaný ani zavlažovací systém. Plánovaná je tiež výsadba suchomilných trvaliek v kombinácií s nízkym živým živým plotom, na väčších miestach budú vytvorené kvetnaté lúčne porasty. Starostlivosť o zelené plochy bude najbližšie tri roky zabezpečovať dodávateľ," informoval magistrát..

Zelená električková trať je aj v Ružinove kúsok od Miletičovej ulice. Tu však ide o trávnik, ktorý je zavlažovaný. Keď sa v minulosti niektorá tryska pokazila, okamžite začal trávnik v jej okolí vysychať.

(ms)

Páčil sa vám článok?