Mesto chce rozšíriť pokrytie turistických promenád verejným wifi: Na akých miestach to bude?

23.10.2019

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Mesto Bratislava plánuje rozšíriť pokrytie turistických promenád verejným wifi s bezplatným pripojením k internetu. Konkrétne tak chce urobiť na Námestí SNP, Hurbanovom námestí, Obchodnej a Poštovej ulici či Kollárovom námestí.

Vyhlásilo preto tender za predpokladaných 132.100 eur. Vyplýva to z oznámenia zverejnenom vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

Mesto chce rozšíriť verejný WiFi HotSpot "Visit Bratislava" s bezplatným pripojením k internetu, ktorý v súčasnosti funguje v historickom centre mesta. V rámci tendra chce zabezpečiť aj prevádzku portálového riešenia pre registráciu zariadení užívateľov k službe a zároveň pre generovanie štatistík využitia služby.

Petržalka vybrala, kam pôjde 1,93 milióna eur od mesta ako kompenzácia

Revitalizácia Sadu Janka Kráľa za 1,5 milióna eur, ale aj bezbariérové prístupy a osvetlenie pozdĺž Chorvátskeho ramena – to sú aktivity, ktoré na území bratislavskej Petržalky zafinancuje hlavné mesto. Ide o finančnú kompenzáciu vo výške 1,93 milióna eur za rozdiely, ktoré vznikajú pri prerozdeľovaní podielových daní. Petržalka je jednou z piatich mestských častí, ktorých sa kompenzácia v sumárnej výške 4,78 milióna eur týka.

"Cieľom rozšírenia služieb je aj poskytovanie funkcionality mapového vyobrazovania aktuálnej, ako aj historickej hustoty pohybu mobilných zariadení," spresnila samospráva v súťažných podkladoch.

Dĺžka trvania zákazky alebo rámcovej dohody má trvať štyri roky. Kritériom na vyhodnotenie ponúk bude cena. Záujemcovia môžu predkladať svoje ponuky do 4. novembra.

(TASR)

Páčil sa vám článok?