Odpad, ktorý mal skončiť v spaľovni OLO, sa nachádza na škandalóznej skládke spájanej s Vassal EKO

22.10.2019
0
Skládka spoločnosti Vassal EKO v mestskej časti Podunajské Biskupice

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Odpad a najkmä nakladanie s ním a skládky sú obrovským biznisom. V posledných rokoch sa však okolo neho aj v Bratislave hromadia škandály. Jedným z nich sa zaoberá aj nové vedenie OLO.

Bývalé vedenie spoločnosti OLO počas predchádzajúcich odstávok svojej spaľovne v rokoch 2016-2018 si zmluvne dohodlo dočasné uskladňovanie komunálneho odpadu v areáli spoločnosti  spoločnosti Vassal EKO s.r.o. na Lieskovskej ceste (dnes Bratislavská recyklačná, s.r.o.).

"Napriek tomu, že tento odpad mal byť po ukončení technologických odstávok následne prevezený do spaľovne a zhodnotený, nestalo sa tak," informovala nás Linda Golejová, asistentka predstavenstva OLO. 

Policajné vyšetrovanie pre nelegálnu skládku na Lieskovskej trvá - mesto sa od nej dištancuje!

Policajné vyšetrovanie pre rozsiahlu nelegálnu skládku odpadov na Lieskovskej ceste v bratislavských Podunajských Biskupiciach naďalej trvá. Pre TASR to potvrdil Okresný úrad Bratislava i polícia. Okresný úrad poukazuje v tomto prípade na firmu Vassal EKO, v súčasnosti Bratislavská recyklačná, ktorá v tesnej blízkosti skládky dotrieďuje papier a plast pre mestskú spoločnosť OLO.

​"Vedenie spoločnosti OLO a.s., ktoré nastúpilo za primátora Valla, zistilo nezrovnalosti vo vykazovaní odpadu – nesprávne uvedenie údajov v Ohlásení o vzniku odpadu a nakladaní s ním za rok 2018. Na základe týchto zistení spoločnosť OLO a.s. odovzdala opravené Ohlásenie o vzniku odpadu a nakladaní s ním za rok 2018. Zároveň spoločnosť OLO a.s. začala rokovanie s Bratislavskou recyklačnou s.r.o., ako nástupníckou spoločnosťou po Vassal EKO s.r.o., ktorého cieľom je naloženie s predmetným odpadom v súlade s platnou legislatívou," dodala Golejová.

(ms)

Páčil sa vám článok?