Petržalka opravuje cesty a chodníky - ktoré lokality sa už podarilo dokončiť?

24.9.2019

Zdroj: MČ Petržalka

Páčil sa vám článok?

Už niekoľko týždňov realizuje petržalská samospráva rekonštrukciu miestnych komunikácií. V zozname opráv na tento rok registruje celkovo 12 lokalít s poškodenými komunikáciami, z ktorých 4 sú už opravené.

Začiatkom septembra dokončila dodávateľská firma opravu jedného úseku cesty a chodníka v havarijnom stave na Röntgenovej ulici 26, kde bol položený nový asfalt. Nasledovala oprava havárie na kanalizačných potrubiach, hĺbenie a oprava vozovky na Lenardovej ulici 4. Zrekonštruovaný je aj chodník na Romanovej 34 a šachta s komunikáciou na Tupolevovej 3a.  Od pondelka pracuje dodávateľská firma na rekonštrukcii vozovky na Gessayovej ulici pri vjazde na Osuského ulicu. Momentálne pracovníci frézujú povrch, ukončenie prác sa plánuje o necelé dva týždne.

V poradovníku opráv na tento rok sú aj poškodené schody na Vavilovovej 20, časť parkoviska na Jiráskovej 4, chodníky na Mlynarovičovej 4 a Smolenickej 12. Mestská časť sa bude venovať ďalším opravám komunikácií a to na Bradáčovej 3, Beňadickej 19 či Furdekovej 6.

Najväčšia bratislavská mestská časť má v správe zhruba 1 450 000 m2  chodníkov, takmer 160-tisíc m2 komunikácií III. triedy a  plocha verejných parkovísk zaberá 120-tisíc m2. Na ich opravu bolo z rozpočtu vyčlenených 180-tisíc eur. Spomínané opravy sa budú realizovať postupne do vyčerpania finančných prostriedkov.

 (ts)

Páčil sa vám článok?