VIDEO Matúš Vallo diskutoval s Bratislavčanmi. Čo sa ho pýtali?

16.9.2019
Matúš Vallo diskusia s Bratislavčanmi

Zdroj: nc

Páčil sa vám článok?

Záujem o diskusiu primátora Bratislavy Matúša Valla, ktorá sa konala v rámci programu jesenného Dobrého trhu v nedeľu na Panenskej, bol mimoriadne veľký. Nádvorie kaviarne Next Apache zaplnili ľudia, ktorí chceli položiť primátorovi otázku alebo si diskusiu len vypočuť.

Miesta nazvyš nebolo, tí, ktorí nemali miesto na sedenie, zostali stáť pri vchode na nádvorie. V hľadisku sme zahliadli aj primátorovu manželku Lindu, mamu či jeho poradcu Vlada Taliana.

Bratislavčanov zaujímali rôzne oblasti týkajúce sa života v meste či jeho samotného fungovania. Otázka napríklad smerovala k parkovaniu a ďalším problémom lokality 500 bytov (pri stavbe autobusovej stanice Mlynské nivy).

​Vrakunčana Igora zaujímala lokalita Ivanskej cesty a železničného priecestia, kde je zákaz v smere do mesta odbočiť z Ivanskej doľava do Vrakune, ale človek musí prejsť na blízke parkovisko a tam sa otočiť, čo podľa neho spôsobuje zápchy a stupňuje nervozitu vodičov. Ďalej upozornil na problém Hradskej, popri ktorej neexistuje chodník alebo cyklotrasa a teda inak ako na aute, sa tadiaľ bezpečne nedá dostať. Problém odbočenia a riešenia tejto križovatky je podľa primátora niekoľkoročný a spolu s ďalšími sú v štádiu riešenia magistrátu so súčasným starostom Vrakune. "Dnes Vrakuňa nie je s Ružinovom prepojená segregovaným cylochodníkom, Hradská je na to nepoužiteľná, súhlasím, je to tam nebezpečné. Dlho sa diskutovalo o tzv. obchvate Hradskej a prepojením Ružinova s Vrakuňou medzi domami a letiskom. Sú to veci, ktoré máme na stole a postupne riešime. Naša snaha bude vybudovať železničnú zastávku na konečnej električiek, ktorá sa presunie," reagoval na otázku primátor Vallo. Dodal tiež, že majú v pláne rekonštruovať kruhový objazd vo Vrakuni, aby tí, ktorí chceli ísť do Vrakune, nečakali na tých, ktorí idú ďalej z mesta do okolitých dedín a aktuálne to spôsobuje problémy a obrovské zápchy. 

Okrem otázok, ktoré sa týkajú problémov trápiacich Bratislavčanov padli aj odľahčenejšie, napríklad otázka smerovala k primátorovmu pôsobeniu v kapele Para. "Hudba ma baví rovnako, prestal som však hrávať firemné akcie, príde mi to divné hrať nejakej firme ako primátor a nemám na to už toľko času ako predtým. Ale užívam si to rovnako," povedal s úsmevom Vallo.

Ďalšia návštevníčka sa sťažovala na elektrické kolobežky, ktoré sú v poslednom čase v meste na každom rohu či chodníku a podľa jej slov dosahujú miestami rýchlosť 50-60 km/h. Zaujímalo ju, či to mesto vníma rovnako a ak áno, či v súvislosti s tým plánujú nejaké regulácie. Čo si o tom myslí primátor, si pozrite videu.

(nc)

Páčil sa vám článok?