Zaujímavé nápady: Takto chcú obyvatelia skrášliť svoje okolie

20.9.2019
0
Sivé panely na Pankúchovej

Zdroj: MČ Petržalka

Páčil sa vám článok?

Petržalka vyhlásila začiatkom júla výzvu a vyčlenila zo svojho rozpočtu finančné prostriedky určené na skrášlenie okolia. Projekty posudzovala Komisia životného prostredia a verejného poriadku, ktorá vybrala deväť najlepších a niektoré z nich zrealizuje. Sú dôkazom, že Petržalka sa mení k lepšiemu aj vďaka nadšeniu svojich obyvateľov.

Medzi projektmi sa objavilo komunitné kompostovanie v deviatich lokalitách sídliska, hmyzie domčeky a napájadlá pre vtáčiky  na Budatínskej, Gercenovej a Žehrianskej, čerešňová alej pri dome na Kapicovej 11, lúka pre opeľovače na Kopčianskej či revitalizácia námestia  pri Záporožskej 2.

Komunita nadšencov na Pankúchovej by zas chcela 12 panelov (na fotografii) oživiť mozaikou a la Barcelona aj zo starých keramických obkladačiek. Ďalším projektom, ktorý sa usiloval o peniaze mestskej časti, je vysadenie byliniek-trvaliek, kríčkov a skalničiek vo  vnútrobloku na Holíčskej 2-20, výsadba okrasných rastlín v areáli JAMA vo vnútrobloku na Vyšehradskej, o podporu žiadal aj komunitný projekt Koza v Háji vo vnútrobloku na Hrobákovej 13-15. Ktoré projekty zrealizovať, sa mestská časť pýtala na svojom webe aj Petržalčanov, o víťazoch vás budeme informovať.

(pn)

Páčil sa vám článok?