Magistrát pod vedením Valla: Koľko ľudí „odišlo“ a koľkých prijali?

29.8.2019
0
v

Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava

Páčil sa vám článok?

Od nástupu nového primátora Matuša Valla sa počet zamestnancov pekne rozrastá. Bratislavské noviny sa pozreli na to, koľko magistrát hlavného mesta zamestnáva ľudí a či počty oproti minulému obdobiu za Iva Nesrovnala. Čísla vás prekvapia?!

Stav je momentálne taký, že k prvému augustu tohto roka na magistráte hlavného mesta pracuje 631 zamestnancov, ktorí sú v hlavnom pracovnom pomere. „V období od 7.12. 2018 do 1.8.2019 vrátane uzatvorilo pracovný pomer 120 zamestnancov a pracovný pomer ukončilo 76 zamestnancov,“ napísal nám hovorca Bratislavy Peter Bubla. To znamená, magistrát sa po odchode aj „Nesrovnalových“ ľudí za necelý rok rozšíril o 44 zamestnancov. A zdá sa, že stav nie je konečný. Ak chce mesto zaviesť zastupiteľstvom schválenú parkovaciu politiku, bude potrebovať ďalších ľudí do svojich radov.

Okrem 631 zamestnancov v hlavnom pracovnom pomere pre magistrát Bratislavy pracujú aj ďalší ľudia. „K 1.8.2019 pracuje na základe dohôd vykonávaných mimo pracovného pomeru 251 zamestnancov. Ide o dohody o vykonaní práce, dohody o pracovnej činnosti a dohody o brigádnickej práci študentov,“ doplnil Peter Bubla.

Zaujímavosťou nášho mesta sú aj nové pozície splnomocnencov, ktoré v minulosti neboli. A nie je ich málo. Bratislava má k prvému augustu šesť splnomocnencov. Všetci pracujú na magistráte v hlavnom pracovnom pomere na základe pracovnej zmluvy. 

Splnomocnenci:

  1. Gábor Bindics, splnomocnenec pre mestský priestor
  2. Eduard Donauer, splnomocnenec pre prípravu strategického plánu Bratislava 2030
  3. Petra Dzurovčinová, splnomocnenkyňa pre inovácie
  4. Iveta Chovancová, splnomocnenkyňa pre bezpečnosť a drogovú problematiku
  5. Sergej Kára, splnomocnenec pre ľudí bez domova a sociálne bývanie
  6. Andrej Kovarik, splnomocnenec pre životné prostredie a zeleň

„Na pozíciu splnomocnencov je momentálne vytvorených sedem pracovných pozícií, z toho šesť pozícií je obsadených a voľná je ešte pozícia „nočný primátor“,“ doplnil hovorca mesta. Zaujímali nás aj platy týchto splnomocnencov, keďže sa šíria fámy, že sú platení nadštandardne. Dozvedeli sme sa, že nie je možné tieto údaje „z dôvodu ochrany osobných údajov bez súhlasu dotknutých osôb sprístupniť“ a máme požiadať o sprístupnenie informácie podľa tzv. infozákona. A to sme aj urobili. Akonáhle budeme týmito informáciami disponovať, zverejníme ich.

​Len pre zaujímavosť si pripomeňme, že od apríla svoju činnosť začal aj Metropolitný inštitút, ktorý by mal byť akousi hnacou silou tvorivosti a nových prístupov k nášmu mestu, aby z Bratislavy urobil konkurencieschopnú metropolu. Na činnosť a platy tejto organizácie bolo z rozpočtu mesta na tento rok vyčlenených 1,4 milióna eur. „Ku dňu 1.8. 2019 pracuje v MIBe na hlavný pracovný pomer 11 zamestnancov a šesť zamestnancov na základe dohôd vykonávaných mimo pracovného pomeru,“ dozvedeli sme sa na magistráte meste. Konečný počet zamestnancov by v záverečnej fáze mal byť okolo 50 ľudí.

(lb)

 

Páčil sa vám článok?