Z námestia SNP zmizli autá: Viete, čo naznačujú oranžové kruhy?

23.8.2019
Dolná časť Námestia SNP - oranžové kruhy

Zdroj: Facebook/ Matúš Vallo má rád Bratislavu

Páčil sa vám článok?

Určite si nejeden z vás všimol v dolnej časti Námestia SNP namaľované veľké oranžové kruhy, ktoré z niekdajšieho parkoviska vytlačili autá, čím došlo k rozšíreniu pešieho koridoru.

"Tieto kruhy prechádzajúce z cesty na chodník majú za cieľ naznačiť, že prišlo k rozšíreniu pešieho koridoru v spodnej časti Námestia SNP o časť vozovky, na ktorej boli doteraz vyhradené parkovacie miesta," informuje primátor Matúš Vallo na svojej sociálnej sieti Facebook.

Neskôr príde k rozšíreniu chodníka aj fyzicky, keď sa chodníková hrana posunie až za vyznačený priestor a do toho času zmenu funkčnosti priestoru je naznačené takýmito oranžovými kruhmi. "Pokiaľ by sme to nezvýraznili, Námestie SNP by stále pôsobilo dojmom parkoviska a ľudia - chodci, by si ani neuvedomili, že aj tento koridor je už priestor pre nich. Ku kruhom pribudnú v týchto dňoch aj ďalšie nové prvky, ktoré ešte viac zvýraznia prebiehajúcu zmenu tohto námestia, "informuje ďalej primátor. Zrušené parkovacie miesta nahradí 41 veľkokapacitných kvetináčov s menšími drevinami.

Na jeseň bude hlavné mesto na Námestí SNP a jeho okolí realizovať takzvané rýchle riešenia, medzi ktorými bude obmedzenie parkovania na Klobučníckej, rozšírenie priestoru pre chodcov, osvetlenie priestorov námestia, vyčistenie pamätníka SNP i opravu poškodených plôch, pribudnúť majú cyklostojany, odpadové koše a zeleň. Na Kamenné námestie pribudne detské ihrisko.

(nc)

Páčil sa vám článok?