FOTO: Krása, čo poviete? V Starom Meste čoskoro otvoria vynovenú kaviareň Propeller

9.8.2019
0
Propeler - jazzová speváčka Jana Dekánková

Zdroj: Barbora Jančárová/Staré Mesto

Páčil sa vám článok?

Objekt Propeleru na Rázusovom nábreží v bratislavskom Starom Meste už čoskoro (počas budúceho týždňa) sprístupnia verejnosti. No ako to vyzerá vo vnútri, sa môžete pokochať už dnes.

"Nábrežie sa prebúdza. Propelleru vraciame stratenú noblesu. Oficiálne otvorenie vám oznámime," informovala na sociálnej sieti starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová s tým, že rekonštrukčné práce sú už ukončené. A že Propeller vyzerá po rekonštrukcii naozaj výborne, sa môžete presvedčiť i vy.

Ambíciou mestskej časti je spraviť z Propellera opäť ikonické miesto, ktoré bude informačné, kultúrne a bude zároveň ponúkať kaviarenské služby. "Hlavné aktivity by mali smerovať k informovaniu o aktivitách v Starom Meste, v meste Bratislava a na území Bratislavského kraja," vysvetlila nedávno Aufrichtová. Ráta sa aj s organizovaním diskusií či vernisážami.

FOTOGALÉRIA:

​​Priestor bývalej kaviarne Propeler v minulosti chátral, bol slabo využívaný, bol v prenájme a neposkytoval Starému Mestu služby, ktoré sa očakávali. Na jar sa preto mestská časť rozhodla spojiť príbehy Prašnej bašty ako ikonickej reštaurácie a Propelera ako miesta, ktoré nesie spomienky pre Bratislavčanov. Reštaurácia Prašná bašta podľa Aufrichtovej spája silnú komunitu Bratislavčanov, avšak stratila svoju prevádzku. "Ponúkli sme preto prevádzkárovi, aby rozbehol prevádzku v Propelleri," spresnila na jar starostka. Prevádzkar tak má urobiť ako zamestnanec pod Technickými službami Starého Mesta, ktorá je stopercentnou akciovou spoločnosťou mestskej časti. Staré Mesto bude teda Café Propeller prevádzkovať cez svoje Technické služby. 

(ms)

Páčil sa vám článok?