Smutný príbeh labutej rodinky pokračuje: Otca a posledné mláďa museli odchytiť

25.7.2019
Odchyt labutí na Štrkoveckom jazere

Zdroj: FB Martin Chren

Páčil sa vám článok?

Po tom, čo z pôvodne päťčlennej labutej rodinky na Štrkoveckom jazere prežil len labutí otec a jedno mláďa, zasiahla Štátna ochrana prírody. Posledné dve labute žijúce na jazere odchytili.

"Štátna ochrana prírody v spolupráci s Jankou, správkyňou stránky Štrkovecké jazero, dnes žiaľ museli odchytiť tata labutiaka a Pipa, posledné malé labúťa. Som fakt smutný," informoval na sociálnej sieti starosta bratislavského Ružinova Martin Chren.

"Včera popoludní zahynula Luna, druhá malá labuť, a zostal už len tato labutiak a jej brat Pipo. Je podozrenie, že Luna zomrela na bakteriálnu infekciu, pri ktorej záleží na každej minúte. Tato a Pipo pôjdu k veterinárovi, kvalitu vody zmonitorujeme. Či sa na Štrkovec vrátia alebo pôjdu na iné miesto, ešte nevieme. V prvom rade treba preveriť ich zdravotný stav, lebo sú príznaky, že infekcia (ktorá vzniká napríklad z rozkladu zbytkov jedla vo vode), mohla postihnúť aj ich," dodal Chren.

Zdroj: FB Martin Chren

​O úmrtí Luny sme vás včera informovali v tomto článku:

​Pri odchyte pomohol aj áš vicestarosta Martin Patoprstý, hliadka mestskej polície, asistovala aj odborníčka z nášho miestneho úradu.

Zdroj: FB Martin Chren

(ms, lb)

Páčil sa vám článok?