Župan Droba ocenil najlepších zo SPŠE Zochova

28.6.2019
BSK Oceňovanie študentov SPŠE Zochova

Zdroj: Monika Kováčová

Páčil sa vám článok?

Bratislavský župan Juraj Droba dnes ocenil najúspešnejších študentov Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej na Zochovej ulici v Bratislave. Školu čaká postupná transformácia na priemyslovku zameranú na informačné technológie.

„S elektrotechnickou priemyslovkou na Zochovej máme veľké plány. Postupne ju budeme meniť na Strednú priemyselnú školu informačných technológií a bude z nej moderná škola pripravujúca odborníkov pre IT priemysel. Už od septembra tohto roku na škole pribudne nový odbor, Informačné a sieťové technológie a pre školský rok 2020/2021 rátame s experimentálnymi študijnými odbormi Inteligentné technológie a Programovanie digitálnych technológií,“ predstavil budúcnosť školy predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

Zdroj: Monika Kováčová

Zdroj: Monika Kováčová

Zdroj: Monika Kováčová

Oceňovania najlepších študentov Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej na Zochovej sa dnes okrem predsedu BSK Juraja Drobu zúčastnil aj jeho poradca pre oblasť školstva Branislav Gröhling. Na slávnosti bol študentom predstavený aj nastupujúci riaditeľ školy, pán Marián Beniak. Ten nahradí Milana Ferenčíka, ktorý školu riadil 29 rokov.

Stredná priemyselná škola elektrotechnická na Zochovej 9 škola s najdlhšou tradíciou spomedzi škôl rovnakého zamerania v Bratislave. História školy sa začala v roku 1949/1950, kedy sa stala elektrotechnickým odborom Vyššej priemyselnej školy na Fajnorovom nábreží v Bratislave. V školskom roku 2018/2019 ju navštevovalo 344 študentov.

(TS)

Páčil sa vám článok?