Staré Mesto má nového vicestarostu: Dane Kleinert sa nepozdáva, že nie je z Teamu Vallo

19.6.2019
Vicestarosta Starého Mesta Miro Vrábel a starostka Zuzana Aufrichtová

Zdroj: Facebook/ Zuzana Aufrichtová

Páčil sa vám článok?

Staré Mesto má od dnes druhého vicestarostu. Stal sa ním miestny poslanec Mgr. arch. Miro Vrábel. Oblasť, ktorej sa bude venovať je architektúra, územný rozvoj a verejný priestor. Staromestská poslankyňa Dana Kleinert s týmto výberom veľmi nesúhlasí. Dôvody uviedla na svojej sociálnej sieti.

U poslankyni Starého Mesta Dany Kleinert sa starostkin výber veľmi nestretol s nadšením. Vyjadrila k tomu na svojej sociálnej sieti.

Zdroj: Facebook/Dana Kleinert/ Jarka Črepová

​​Deklaruje, že starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová mala pochopiteľne voľnú ruku pri výbere vicestarostu, ale zároveň tvrdí, že obyvatelia Starého Mesta si zvolili Team Vallo v 40 % zastúpení, čiže výber mal padnúť na niekoho odtiaľ. 
Ako dôvody uvádza, že "v Teame Vallo majú kvalitné zastúpenie ľudí, ktorí sú dlhodobo aktívni v komunálnej sfére a veľa pre mestskú časť spravili, prejavili po voľbách vôľu, odbornosť a energiu venovať jednej pozícii vicestarostu a toto podľa jej slov jasne viackrát deklarovali starostke, vo viacerých rozhovoroch a dokonca naposledy aj verejne na zastupiteľstve.

Podľa jej slov to svedčí o politických záväzkoch starostky k stranám, ktoré ju podporili /OKS, KDH, OľaNO, Sme Rodina, SaS, Nova, Zmena Zdola.

"Osobne Mira Vrábla nepoznám, nepočula som nikdy od neho vlastne žiadne názory ani pred voľbami, ani po voľbách, nepoznám ho ani z komunálnej politiky, z komunít, odnikiaľ. Netvrdím, že bude zlý vicestarosta, ja vlastne verím, že bude pre Staré Mesto prínosom, aj keď neviem to zatiaľ, žiaľ, nijako podložiť," dodáva Dana Kleinert.

"Tešíme sa, na spoluprácu a personálnu posilu rozvojových projektov, ktoré sú súčasťou spoločného Staromestského programu 2019 - 2022, ktorý poslanci schválili, tvrdí vedenie samosprávy Starého Mesta. Na ďalšie vyjadrenie Zuzany Aufrichtovej čakáme.

(nc)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie