Už túto sobotu štartuje Karloveské kultúrne a športové leto

17.6.2019
Kultúrne leto v Karlovej Vsi

Zdroj: MČ Karlova Ves

Páčil sa vám článok?

Najbližšia sobota 22. júna sa v Karlovej Vsi ponesie v znamení množstva podujatí na viacerých miestach Karlovej Vsi. Mestská časť nimi otvorí obľúbené, tradičné kultúrne a športové leto.

Novinkou bude tzv. Malý trh pri za Kostolom svätého Michala archanjela. Autá uvoľnia parkovisko stánkom s lokálnymi produktmi. Rodičia s deťmi budú môcť využiť detský kolotoč. Kreatívne deti budú môcť z nepotrebných materiálov vytvoriť unikátny obraz.

„Otvorenie leta je unikátnou prehliadkou špecifických prírodných a architektonických reálií v Karlovej Vsi. Formáty sú citlivo vsadené na jednotlivé miesta, aby zvýraznili Genius loci. Otvorenie leta prebehne na 12 miestach,“ prezradila vedúca oddelenia kultúry Adriana Majka.

V rámci obľúbených komorných koncertov v botanickej záhrade sa predstavia študenti a žiaci Základnej umeleckej školy Jozefa Kresánka. Piesne známe z éteru, ale aj najnovšie skladby z posledného štvrtého albumu Ilúzie zaspieva karloveská speváčka a skladateľka Janais.

Zdroj: MČ Karlova Ves

​Milovníci tanca si v sobotu 22. 6. večer zatancujú pri svietiacej fontáne za Karloveským centrom kultúry (KCK). Duo Gramophon Brothers zahrá tanečníkom zo šelakových platní. Karloveská knižnica pripraví burzu kníh v knižnici. Pred knižnicou bude Susedská burza.

Pedagógovia a žiaci študijného odboru užitková fotografia zo školy úžitkového výtvarníctva Jozefa Vydru si pre Karlovešťanov pripravili vonkajšiu výstavu s názvom Karlova Ves - intimita a anonymita. Bude umiestnená počas letných prázdnin pri Karloveskom centre kultúry. Vernisáž je naplánovaná o 17.30 h.

Na záver sobotného večera si milovníci filmového leta v Líščom údolí môžu vychutnať dlho očakávanú filmovú adaptáciu knihy Jozefa Kariku - Trhlina. Okolité lesné prostredie v pohorí Tribeč dodalo filmu neopakovateľnú atmosféru.

Zdroj: MÚ Karlova Ves

​Návštevníci sa následne môžu počas celého leta tešiť na komorné koncerty v botanickej záhrade, folkové koncerty u Marka Twaina, filmové leto v Líščom údolí, športové leto vo Vodárenskej záhrade a pondelkové rozprávkové a kreatívne dielne v obytných zónach.

 (TS)

Páčil sa vám článok?