Vallo o parkovacej politike: Zóny budú len tam, kde je problém zaparkovať

16.5.2019
0
Matúš Vallo

Zdroj: FB Matúš Vallo má rád Bratislavu

Páčil sa vám článok?

Parkovacia politika opäť rozvírila vášne Bratislavčanov, ale aj cezpoľných, ktorí v meste pravidelne parkujú. Primátor Matúš Vallo preto zverejnil niekoľko podstatných faktov, ktoré by mohli atmosféru upokojiť.

"Spoplatnené zóny budú len tam, kde je problém zaparkovať, nebolo by fér spoplatňovať miesta, kde sa parkuje bez problémov. Preto sa bude férové parkovanie spúšťať len v konkrétnych zónach, ktoré začneme zavádzať od 2021. Konkrétna zóna sa zavedie, až keď budú na základe predchádzajúcich analýz zabezpečené dostatočne parkovacie kapacity pre rezidentov. Kým ich tam nebude vybudovaných dostatok, platené parkovanie sa tam nespustí," informoval primátor na sociálnej sieti. So zavedením prvých zón preto musíme rátať až od roku 2021.

Primátor taktiež sľubuje, že do roku 2021 mesto pripraví pre cezpoľných minimálne 12 nových záchytných parkovísk. 

"Férové je pred zavedením zón ponúknuť Bratislavčankám a Bratislavčanom spoľahlivú a lacnejšiu alternatívu pre dopravu v meste. Do 2021 mesto preto zabezpečí výrazné zlepšenie v kvalite a dostupnosti verejnej dopravy," dodal Vallo. Preto podľa neho vznikne 22 kilometrov nových bus pruhov a 39 križovatiek s preferenciou MHD. Navyše dopravný podnik zavedie 80 nových kĺbových autobusov a pribudne osem expresných liniek MHD a štyri expresné regionálne linky Bratislavskej integrovanej dopravy.

(ms)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie