Staré Mesto prerozdelí na dotáciách 13.400 eur

12.3.2019
0

Zdroj: staremesto.sk

Páčil sa vám článok?

Bratislavské Staré Mesto prerozdelí na dotáciách 13.400 eur. Podporené projekty sa týkajú sociálnej pomoci a oblastí školstva a kultúry. Rozhodli o tom v utorok miestni poslanci na rokovaní staromestského zastupiteľstva, keď schválili prvé tohtoročné návrhy.

V rámci sociálnej pomoci podporí mestská časť 17 projektov. Zo svojho rozpočtu na to vyčlení 9050 eur. V oblasti školstva podporí samospráva štyri projekty, a to celkovou sumou 1150 eur. V oblasti školstva sa finančná podpora týka piatich projektov. Mestská časť pre ne vyčlení 3200 eur.

Medzi projektmi je napríklad program ochrany zdravia drogovo závislých ľudí a sociálnej inklúzie, terénna práca a materiálna pomoc pre ľudí bez domova, humánna a charitatívna činnosť, starostlivosť a akcie pre starých či osamelých ľudí. Podporené budú aj podujatia pre ľudí s mentálnym postihnutím či vzdelávanie a workshopy pre deti s mentálnym postihnutím, sociálno-rehabilitačný projekt a akcie Bratislavského spolku pre nepočujúcich 1930, podujatia Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska či projekty zamerané na šport a pohyb.

(TASR)

Páčil sa vám článok?