Bude bezpečnejšia? Devínska Nová Ves plánuje obnoviť a rozšíriť kamerový systém

10.3.2019
0
Devínska Nová Ves

Zdroj: google maps

Páčil sa vám článok?

Bratislavská Devínska Nová Ves plánuje obnoviť kamerový systém na svojom území. Mestská časť ho budovala ešte v roku 2011. Zároveň ho chce samospráva rozšíriť o ďalších 19 kamier. Mal by byť inštalovaný v apríli a máji tohto roka.

"Kamerový systém je zastaraný a má mnoho nedostatkov. Preto sme pristúpili k obnove súčasného systému a vytvoreniu 24-hodinového dohľadového centra. V druhej etape sa uchádzame o dotáciu z rady vlády pre bezpečnosť, kde máme systém v pláne doplniť," uviedol devínskonovoveský starosta Dárius Krajčír.

Systém bude rozmiestnený po celom území mestskej časti, a to podľa potreby a výskytu kriminality. "Lokality boli vyberané podľa množstva priestupkov a trestných činov v danej oblasti a tiež podľa potreby prevencie kriminality," poznamenal Krajčír. Okrem toho chce mestská časť podľa aktuálnej bezpečnostnej situácie využívať aj mobilné kamery.

Kamerový systém v Devínskej Novej Vsi bude napojený na mestský kamerový systém a zároveň na miestne dohľadové 24-hodinové centrum.

(TASR)

Páčil sa vám článok?