Talentovky na stredných školách: Termín podania prihlášok žiakov bude už budúci týždeň

13.2.2019
Tanečné konzervatórium Evy Jaczovej DOD

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Už len pár dní zostáva piatakom, ôsmakom a deviatakom na podanie prihlášky na strednú školu, kde sa robí talentová skúška. Ide o umelecké, športové školy, konzervatória, bilingválne gymnáziá či odborné stredné školy. Termín odovzdania prihlášky základnej škole je 20. február 2019.

„Verím, že žiaci základných škôl si majú z čoho vyberať. Župa zriaďuje kvalitné školy a poskytuje študentom kvalitné vzdelanie. Už je len na žiakoch a najmä ich rodičoch, aby študovali to, čo ich baví a na čo majú talent. Dôležitou informáciou je, že zákonný zástupca žiaka podáva prihlášku riaditeľovi alebo riaditeľke základnej školy, ktorú žiak v súčasnosti navštevuje,“ povedal Juraj Droba, predseda Bratislavského samosprávneho kraja.

​Ôsmaci sa môžu hlásiť na bilingválne gymnáziá, už niekoľko rokov funguje bilingválne vzdelávanie anglicko-slovenské na Gymnáziu, Pankúchova 6, Bratislava a rusko-slovenské na Gymnáziu A. Einsteina, Einsteinova 35, Bratislava a na Gymnáziu I. Horvátha, I. Horvátha 14, Bratislava. Od školského roka 2019/20 ponúka anglicko-slovenské bilingválne štúdium už aj Gymnázium, Hubeného 23, Bratislava, Gymnázium, Senecká 2, Pezinok a Gymnázium, Ul. 1. mája 8, Malacky. Deviataci môžu podať prihlášku nielen na bilingválne gymnáziá, ale aj na všetky ďalšie stredné školy, ktoré vyžadujú talentové skúšky. Šikovných piatakov čakajú na matematickom gymnáziu na Grösslingovej ulici a na Tanečnom konzervatóriu Evy Jaczovej.

Všetky informácie ako aj o termínoch taletoviek jednotlivých župných stredných škôl nájdete TU:

    Páčil sa vám článok?