Poslanci v Novom Meste už pracujú v komisiách

31.1.2019
Miestny úrad Nové Mesto

Zdroj: web MČ

Páčil sa vám článok?

Poslanci v Novom Meste môžu oficiálne pracovať už aj v jednotlivých komisiách pôsobiacich pri miestnom zastupiteľstve. Na prvom pracovnom rokovaní tento týždeň zriadili desať stálych a tri účelové komisie.

"Poslanci môžu oficiálne pracovať od momentu, keď zložili v decembri poslanecký sľub, teraz sa rozšírila ich možnosť pracovať v rámci komisií a ďalších orgánov, do ktorých boli zvolení," uviedol hovorca Nového Mesta Marek Tettinger.

Pri miestnom zastupiteľstve tak oficiálne pôsobí desať miestnych komisií, z ktorých takmer všetky, s výnimkou jednej, majú nielen svojho predsedu a členov, ale aj podpredsedu. Najväčšia komisia má osem členov, najmenšia troch. Zároveň boli zriadené tri účelové komisie zamerané na špecifické oblasti alebo projekty v Novom Meste. Týkajú sa EKO - podniku VPS, Snežienky a Tržnice. "Keďže ide o dlhodobé projekty, nepredpokladáme, že by v blízkom období zanikli," poznamenal Tettinger.

Poslanci boli zároveň menovaní do rád škôl ako zástupcovia mestskej časti a tiež boli schválení gesční poslanci pre jednotlivé gesčné okrsky mestskej časti. Okrem toho bolo 16 poslancov menovaných za sobášiacich poslancov, teda tých, ktorí môžu okrem starostu viesť sobášne obrady. Zriadená bola taktiež osemčlenná miestna rada spolu s jej tajomníkom bez hlasovacieho práva. 

(TASR)

Páčil sa vám článok?