V Novom Meste zvolali mimoriadne zastupiteľstvo – iniciovali ho nespokojní poslanci

27.1.2019
Miestny úrad Nové Mesto

Zdroj: web MČ

Páčil sa vám článok?

Vďaka iniciatíve poslancov z Klubu novomestskej zmeny sa budúci týždeň v utorok 29.1. bude konať mimoriadne zastupiteľstvo. Poslanci neboli spokojní s tým, že od komunálnych volieb v novembri bolo len ustanovujúce zastupiteľstvo 6.decembra 2018 a odvtedy sa pracovne ešte nestretli...

„Ako klub sme nespokojní so súčasným prístupom staronového vedenia mestskej časti na čele so starostom Rudolfom Kusým. Okrem ustanovujúceho zastupiteľstva, ktoré sa konalo 6. decembra, ešte poslanci pracovne nezasadali. Plánovaný termín pre prvé riadne zastupiteľstvo je 17. február 2019. To znamená viac ako tri mesiace po voľbách,“ píše sa vo výzve Klubu novomestskej zmeny, ktorú napokon podpísalo viacero poslancov mestskej časti Nové Mesto a tak staronovému starostovi nezostalo nič iné, než zvolať mimoriadne zastupiteľstvo na utorok 29. Januára 2019.

​Poslanci poukazovali na fakt, že ešte nie sú vytvorené poslanecké komisie, schválení gesční poslanci pre jednotlivé štvrte, ani rady základných škôl. Nedostali ani len hrubý náčrt rozpočtu mestskej časti a prekážalo im aj to, že mestská časť Nové Mesto nemá schválený plán zimnej údržby.

„Máme radosť, že sa od volieb môžeme ako poslanci pustiť do práce, zvoliť si komisie, zastúpenie v Novomestskej parkovacej spoločnosti či hlasovať o novom plate starostu. Je dôležité, aby sme ako Novomešťania a Novomešťanky žili miestnou politikou nielen počas kampane, ale aj počas štyroch rokov. Miestna samospráva totiž do našich životov zasahuje ďaleko významnejšie ako si to možno predstavujeme,“ uvádza sa v ich stanovisku, ktoré poskytli v súvislosti s oznámením o zvolaní mimoriadneho zastupiteľstva.

(ars)

Páčil sa vám článok?