"Hniezdo" bezdomovca pri Ružinovskej odstránili, akcia však vyvolala rozporuplné reakcie. Aký je váš názor?

23.1.2019
0
Hniezdo bezdomovec

Zdroj: FB Martin Chren

Páčil sa vám článok?

Pod nadjazdom, ktorý vedie ponad Ružinovskú ulicu (Bajkalská), si vytvoril miesto pre nocľah jeden z ľudí bez domova. Veci, ktoré tam postupne nazhromaždil, však mestská časť vypratala. Jej postup však vyvolal rôznorodé reakcie. Aký je váš názor? Vyjadrite sa v našej ankete.

Na rastúce ľudské "hniezdo" pod nadjazdom upozorňovali Ružinovčania už niekoľko dní. Zakrátko sa iniciatívy chopil novozvolený starosta Martin Chren a provizórna mininocľaháreň zmizla. Niektorých ľudí však zaskočilo, že sa tak zámerne udialo v čase neprítomnosti jej obyvateľa, ktorý tak fakticky prišiel o celý svoj neveľký majetok.

"Viacerí ste ma v posledných dňoch upozornili na horu odpadkov, ktorá sa objavila pod podjazdom na Bajkalskej. Problémy s takýmito “hniezdami” bezdomovcov sa nám neriešia úplne ľahko. Zamestnanci našej VPS (podnik verejno-prospešných služieb - poznámka redakcie) musia vyčkať na chvíľu, keď tam “majiteľ” odpadkov nie je, pretože zvyknú byť agresívni, útočiť na našich chlapov, a dokonca privolávať na nich políciu a obviňovať našu upratovaciu čatu z krádeže. V tomto prípade vec ešte komplikovalo aj to, že ide o magistrátny pozemok a cestu, ale rozhodli sme sa nečakať. Jeden z vás nám dal tip, že hora odpadkov je práve “bez dozoru”, a do pol hodinky sme ju upratali," informoval na Facebooku Chren.

Pod príspevkom sa však rozbehla diskusia, nie všetci počínanie mestskej časti schvaľovali. "Chápem, že to nie je moc estetické, ale vziať niekomu všetky jeho veci, vďaka ktorým možno nezamrzne, keď je vonku -10 C, no neviem," vyčítala postupu jedna z Ružinovčaniek. "Dúfam, že nebude zajtra v novinách, že niekto v noci zamrzol. Predpokladám, že to boli ich jediné veci. Napriek tomu, že ma ten neporiadok tiež iritoval, v noci bude - 6 stupňov a odpratať to v čase ich neprítomnosti asi nie je najlepsie riešenie," reagovala Monika.

Zdroj: FB Martin Chren

Na viaceré výčitky v podobnom duchu reagoval i Chren. "V Ružinove máme najväčšiu nocľaháreň pre ľudí bez domova, De Paul. Práve včera boli zástupcovia združenia u mňa na rokovaní, dohodli sme sa na pokračujúcej spolupráci a aj plánoch na ďalšiu podporu z našej strany... Táto skupina ľudí, ako píšu aj susedia, robí v Ružinove dlhodobo neporiadok a problémy... Dlhodobo robia problémy obyvateľom na viacerých miestach, reagoval starosta. 

Zdroj: FB Martin Chren

(ms)

Páčil sa vám článok?