Petržalčania majú zimnú údržbu zabezpečenú

6.12.2018
Karlovej vsi sa podarilo znížiť náklady na zimnú údržbu - KV Zimna udrzba
Páčil sa vám článok?

Samosprávy podľa zmeny zákona dostali za úlohu zabezpečiť zimnú údržbu. Bratislavské mestské časti sa k novým povinnostiam v zimnej údržbe chodníkov postavili odlišne – niektoré situáciu látajú, iné neriešia vôbec.

Samosprávy boli postavené pred hotovú vec v čase, kedy už mali dávno prijatý rozpočet a rozbehnuté projekty, ktoré z neho mali byť financované. Nebolo preto jednoduché nájsť také riešenia, aby situáciu zvládli, na programe dňa bolo hľadanie kompromisov aspoň pre aktuálnu sezónu.

Petržalka vypracovala nový plán zabezpečenia zimnej služby, našla tak časť prostriedkov v už schválenom rozpočte, zrealizovala verejné obstarávanie na dodávateľa.

Tak ako po iné roky možno i teraz budú menej používané chodníky aj menej udržiavané, napokon tak, ako to bolo praxou aj v čase, kedy sa o nich starali vlastníci či správcovia priľahlých nehnuteľností. To sú napríklad zadné vchody do bytových domov. "Ak budú podmienky obzvlášť náročné, je len pochopiteľné, že viac pozornosti budeme venovať tým vyťaženým komunikáciám a preto sme si už po dôkladnom zvážení a hľadaní istých kompromisov dopredu vytipovali tie časti chodníkov, ktorých údržbu bude možné obmedziť. Avšak len v prospech údržby naozaj využívaných chodníkov a komunikácií, ," informovali z mestského úradu Petržalka. Tým sa však podľa ich vyjadrenia nechcú zbavovať svojich povinností a naďalej sa budú snažiť zimnú údržbu zvládnuť.

Do budúcna plánuje Petržalka prijať aj ďalšie opatrenia, aby nové povinnosti dokázala realizovať bez čo najmenších problémov.

(TS,nc)

Páčil sa vám článok?