Nové Mesto vyhlásilo zbierku oblečenia a potravín pre ľudí bez domova

4.12.2018
Miestny úrad Nové Mesto

Zdroj: web MČ

Páčil sa vám článok?

Bratislavské Nové Mesto chce aj tento rok pomôcť ľuďom bez domova prežiť chladné zimné mesiace. Vyhlásilo preto verejnú zbierku predovšetkým teplejších vecí, pánskeho a dámskeho oblečenia a potravín.

 "Prosíme, aby veci neboli roztrhané, mali funkčné zipsy a neboli špinavé či príliš staré," upozorňuje miestna úrad na svojej webovej stránke.

Veci je potrebné doniesť v taške do budovy miestneho úradu na Junáckej ulici a položiť ich pred dvere skladu č. 9 na prízemí. Z teplejších vecí sú potrebné najmä deky a spacáky, vítané sú aj sviečky. Z oblečenia je to hlavne hrubá teplá obuv, bundy, mikiny, tričká, rifle, hrubé nohavice, tepláky, čiapky, šály, rukavice, ponožky či spodná bielizeň. Z potravín sú vítané cestoviny, ryža, strukoviny, mlieko, vrecúškové polievky, rôzne konzervy, nátierky, cukor, káva, čaj či sladkosti. "Nezbiera sa tesilové oblečenie, kravaty, kostýmy, saká, klobúky, vlnené kabáty či šatky," dopĺňa miestny úrad.

Bližšie informácie poskytuje Anna Debnárová z novomestského miestneho úradu. Priamo na úrade ich nasmerujú aj na vrátnici. 

(TASR)

Páčil sa vám článok?