Špinavá kampaň v Podunajských Biskupiciach – diskreditačné letáky, vymyslená bitka a trestné oznámenie!

3.11.2018

Zdroj: FB Zoltána Péka

Páčil sa vám článok?

Presne týždeň zostáva do termínu komunálnych volieb a veľký boj o voličov medzi sebou vedú nielen kandidáti na post bratislavského primátora, ale poriadne rušno je aj v súboji o kreslá starostov v jednotlivých mestských častiach. Najdramatickejšia sa zdá byť situácia v Podunajských Biskupiciach.

Súčasná starostka Podunajských Biskupíc Alžbeta Ožvaldová sa rozhodla, že tentokrát už nebude kandidovať, pretože sa chce v budúcnosti sústrediť na riešenie problémov celého Bratislavského kraja v rámci svojho pôsobenia na Úrade BSK. O uvoľnenú funkciu prejavilo záujem desať kandidátov a starostka Ožvaldová v kampani dosť jednoznačne podporila novinára a publicistu Zoltána Péka. A možno aj preto sa práve on stal terčom diskreditačnej kampane, ktorá v Podunajských Biskupiciach odštartovala rozširovaním letákov o jeho inej sexuálnej orientácii. „Dvoch ľudí, ktorí tie letáky v našej mestskej časti roznášali, polícia už zadržala a ukázalo sa, že ani jeden nie je naším občanom, ale pochádzali niekde od Šamorína. Tento týždeň som v tejto súvislosti podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa, aj keď nejaké podozrenie, kto by si také niečo mohol objednať, pochopiteľne mám,“ povedal pre Bratislavské noviny kandidát Zoltán Pék, ktorého sme sa opýtali aj na druhý prípad zo začiatku tohto týždňa.

Aj do našej redakcie prišiel 31.októbra 2018 mail, ktorý opisoval situáciu, keď dvoch mladých chlapcov roznášajúcich letáky po Biskupiciach mali napadnúť desiati vyšportovaní muži, venujúci sa bojovým umeniam. Odosielať mailu sa odvolával na obsah článku, ktorý autor pod menom Marián Babej publikoval v rámci svojho blogu na stránke denníka SME, kde celý údajný incident dopodrobna opisoval. Podľa jedného zo zdrojov sa to malo skončiť tak, že dobitých chlapcov odviezla záchranka do Ružinovskej nemocnice a polovicu útočníkov privolané policajné hliadky predviedli na obvodné oddelenie v Podunajských Biskupiciach.

Hneď na druhý deň sme si pravdivosť tejto informácie snažili overiť na polícii aj u hovorkyne Univerzitnej nemocnice Bratislava Evy Kliskej, ktorá nám povedala: „Žiadnych dvoch zranených a inzultovaných chlapcov v spomínanom termíne na urgentný príjem do Ružinovskej nemocnice nepriviezli. Jedinou výnimočnou udalosťou tej noci bol muž, ktorého dohrýzol pes, ale službukonajúci lekársky personál sa oň postaral.“ Policajti o incidente či zásahu v Podunajských Biskupiciach takisto nič nevedeli, čo značí, že išlo o ďalší z pokusov o diskreditáciu Zoltána Péka, ktorého chceli pre zmenu osočiť z toho, že vnáša do kampane mafiánske praktiky a neštíti sa v nej použiť násilie.

Zdroj: abn

​„Ten článok museli správcovia internetového portálu www.sme.sk ešte v ten istý deň stiahnuť z webu, pretože sa ukázalo, že meno autora bolo s najväčšou pravdepodobnosťou vymyslené a celý falošný blog mu teda zrušili. Je to smutné, že sa vedie v Podunajských Biskupiciach takáto špinavá kampaň a priznám sa, že ja osobne by som bol najradšej, kebyže už je po voľbách,“ dodal kandidát na post starostu.    

(ars, foto: abn, FB Z.P.)

 

 

Páčil sa vám článok?