O post starostu Devínskej Novej Vsi chce zabojovať aj miestny poslanec Rastislav Tešovič

14.9.2018

Zdroj: abn

Páčil sa vám článok?

Rozvoj a modernizácia mestskej časti, s vyššou občianskou angažovanosťou, s riešením bežných problémov a s pokračujúcim protikorupčným programom. S takouto víziou pre bratislavskú Devínsku Novú Ves prichádza ďalší adept na starostu - súčasný miestny poslanec Rastislav Tešovič. O priazeň voličov v tohtoročných komunálnych voľbách sa uchádza ako nezávislý kandidát.

 Cítime, že Devínska Nová Ves potrebuje nový impulz a šancu, aby pokračovala vo svojom rozvoji, ale zároveň poslala do minulosti korupčné praktiky niektorých jej predstaviteľov a napravila svoje meno v očiach Slovenska," uviedol pre TASR Tešovič. Opierať sa chce pritom o osemročné skúsenosti v komunálnej politike spolu s občianskym združením Devínska Inak. Podporili sme množstvo prospešných projektov, ale zároveň sme nekompromisne upozorňovali na porušenia zákona či podozrenia z klientelizmu," podotkol Tešovič, ktorý považuje za poctivé požiadať o možnosť kandidovať priamo ľudí, nie sekretariáty politických strán..

Zamerať sa na pokračovanie rozvoja mestskej časti, na modernizáciu samosprávy a vo väčšej angažovanosti obyvateľov počas celého volebného obdobia. Máme pripravené množstvo konkrétnych opatrení na riešenie bežných problémov ľudí, ktoré získavame z osobných stretnutí. Zároveň budeme pokračovať vo výraznom protikorupčnom programe, ktorý je jednou zo zásadných priorít Devínskej Inak po celý čas jej existencie," zdôraznil Tešovič.

Zdroj: FB R.T.

​Rastislav Tešovič nemá problém ani zorganizovať a zúčastniť sa brigády zameranej na zveľaďovanie životného prostredia v Devínskej Novej Vsi.

Po tohtoročných novembrových voľbách dôjde na poste šéfa miestnej samosprávy k výmene. Súčasný starosta Milan Jambor totiž obhajovať svoju funkciu neplánuje. O starostovské devínskonovoveské kreslo sa uchádza aj Dárius Krajčír z miestneho úradu, do volieb ide ako kandidát s podporou koalície SaS, Sme rodina a Nova. Záujem kandidovať má aj bratislavský mestský poslanec Peter Hanulík, a to ako nezávislý kandidát. 

(TASR, foto: FB R.T.)

Páčil sa vám článok?