V dúbravskom amfiteátri medzi panelákmi bude znieť dychová hudba

27.8.2018
Dychovka

Zdroj: MÚ Dúbravka

Páčil sa vám článok?

Samospráva Dúbravky pripravuje ďalší ročník Festivalu dychovej hudby v amfiteátri na Valachovej ulici. Uskutoční sa už zajtra v rámci tamojšieho kultúrneho leta od 17. hodiny.

Vo voľne prístupnom areáli medzi panelákmi a stromami sa najskôr predstaví hudobná formácia pod vedením Milana Baďa s názvom Baďovanka. Po nej zahrá orchester orientujúci sa na rôzne hudobné žánre FOR Bratislava, ktorý pôsobí na hudobnej scéne od roku 2009.

"Orchester tvorí partia mladých ľudí zapálených pre hudbu, stálych členov je približne 23. Repertoár majú pestrý od klasických pochodov a orchestrálnych skladieb cez polky, valčíky, pop piesne, repete, muzikál, piesne pre sólový nástroj až po tematické ako napríklad koledy. Inštrumentálna zložka je tiež pestrá. Tvoria ju hráči, ktorí si obľúbili jeden nástroj, ale aj mnohí, ktorí ovládajú hru na viacerých. Preto sa môže stať, že počas jednej skladby návštevníci počujú viac rôznych nástrojov, než bude hráčov," informuje Zuzana Morávková z tlačového oddelenia miestneho úradu v Dúbravke. 

(TASR)

Páčil sa vám článok?