O osude budovy starej pošty v Dúbravke je už rozhodnuté

17.8.2018
Stará pošta v Dúbravke

Zdroj: TS

Páčil sa vám článok?

Budova Starej pošty na Saratovskej ulici v centre bratislavskej mestskej časti Dúbravka je dlhodobo tŕňom v oku mnohých Dúbravčanov. Stará, zanedbaná a rozpadávajúca sa budova však ukrýva dôležitý komunikačný uzol.

Mestská časť Bratislava-Dúbravka od roku 2015 intenzívne rokovala s vlastníkom budovy, firmou Macho developing s.r.o a so spoločnosťou Slovak Telekom, a.s o možných riešeniach. Jedným z nich bolo vytvorenie a postavenie nového telekomunikačného uzla a presťahovanie zariadení, druhou možnosťou bola optimalizácia dvoch telekomunikačných miestností, zachovanie priestoru a jeho zakomponovanie do novej výstavby.

Na základe posledných rokovaní mestskej časti Bratislava-Dúbravka so spoločnosťami Slovak Telekomu, a.s a Macho developing, s.r.o., sa tieto dve spoločnosti dohodli na spolupráci, ktorú potvrdili uzatvorením memoranda o spolupráci.

„Slovak Telekom si je vedomý stavu budovy bývalej pošty, ktorý ohrozuje elektronické telekomunikačné služby a svoj záujem o riešenie situácie potvrdilo podpísaním memoranda. Pri aktuálnom technickom stave nehnuteľnosti spoločnosť podporí úplné vymiestnenie technológií, čím by sa záujem vlastníka posunul k zámeru, t.j. zbúraniu pôvodnej stavby. V prípade že dôjde k dohode, môže byť o dva roky zámer vlastníka zbúrať stavbu realizovateľný,“ hovorí Branislav Trnavský zo Slovak Telekomu.

„Veľmi ma teší, že došlo k zásadnému kroku pri vyriešení tohto dlhoročného dúbravského problému. Budova chátra a je v zlom technickom stave“, hovorí starosta Martin Zaťovič.

Dúbravčania by sa tak v roku 2020 mali dočkať zbúrania tohto objektu.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?