Rusovčania opravovali cesty a Biely dom

23.11.2006
Páčil sa vám článok?

Rekonštrukcia rôznych objektov, rozvoj spoločenského života, ale aj turistického ruchu dominovali v uplynulom volebnom období v živote obyvateľov mestskej časti Rusovce.

Podľa starostu Rusoviec Dušana Antoša si mnoho úsilia vyžiadala rekonštrukcia ciest na Gerulatskej a Balkánskej ulici. Dostavali sa i ďalšie cesty a technická infraštruktúra v prímestskom bývaní. Pri kaštieli je hotová druhá etapa rekonštrukcie cesty spojená s dobudovaním kanalizácie a ďalších rozvodných systémov. Pre novopostavený nájomný dom bola dokončená jeho technická infraštruktúra. K ďalším úspešným obnovám možno podľa D. Antoša zaradiť aj priestory zdravotného strediska..

Možnosti čerpania prostriedky z eurofondov využili Rusovce najmä pri rozvoji cestovného ruchu, vybudovaní cyklotrasy a rekonštrukcii tzv. Bieleho domu.

Pre rozvoj turistického ruchu bude v Rusovciach výrazným pomocníkom informačné centrum vybudované z prostriedkov Európskej únie. „Spolu s ôsmimi partnermi z regiónu sme dostali na jeho realizáciu 15 miliónov korún,“ povedal D. Antoš. Návštevníci miestnej časti, ale aj občania môžu získavať aktuálne informácie prostredníctvom dvoch internetových informačných stránok venovaných Rusovciam.

Mestská časť kúpila za peniaze EÚ do miestnej knižnice päť počítačov napojených na internet. Verejnosti sú k dispozícii zadarmo. Novinkou je podľa starostu aj vybudovanie verejne prístupných informačných terminálov v celom regióne. V Rusovciach budú umiestnené v tzv. Bielom dome, v Rusovskom penzióne a v budove SĽUK-u. Proti vandalom ich majú chrániť špeciálne monitory, ktoré by mali fungovať už začiatkom budúceho roku.

„Nepodarilo sa nám celkom zrealizovať na báze europrojektu rekonštrukciu námestia. V rámci nej sme okrem iného rátali s prekládkou elektrického vedenia a ďalších sietí do zeme, od križovatky ciest Balkánska - Vývojová, po Ulicu pohraničníkov pri zdravotnom stredisku,“ informoval D. Antoš. Dodal, že majú pripravenú aj štúdiu druhej etapy prestavby kruhového objazdu pri nákupnom centre, čo by malo v blízkej budúcnosti vytvoriť možnosť dokončenia celého zámeru.

Páčil sa vám článok?