Nechcete si prenajať kultúrny dom? Hľadajú záujemcu

18.4.2018
0
DK Bulharská

Zdroj: MÚ Ružinov

Páčil sa vám článok?

Mestská časť Ružinov hľadá záujemcu, ktorý by oživil Dom kultúry na Bulharskej ulici a zároveň aj investoval do jeho opráv. Tento kultúrny stánok na Trnávke už niekoľko rokov nikto nevyužíva.

Preto samospráva hľadá nového nájomcu formou obchodnej verejnej súťaže, ktorej dali na aprílovom miestnom zastupiteľstve ružinovskí poslanci zelenú „Hľadáme záujemcu, ktorý by oživil Dom kultúry na Trnávke tak, aby opäť slúžil verejnosti a zároveň investoval do opráv budovy. My tam nechceme krčmy či nájomcu, ktorý by priestory len ďalej prenajímal. Naším cieľom je zachovanie kultúrneho využitia tejto budovy,“ vysvetlil starosta Ružinova Dušan Pekár. Mestská časť vyhlásila verejnú obchodnú súťaž na uzatvorenie zmluvy o nájme objektu DK Bulharská, do ktorej boli podané dva návrhy, aj v decembri minulého roka. Komisia na vyhodnotenie ponúk, ktorá bola zložená z piatych miestnych poslancov a odborného zamestnanca ružinovského miestneho úradu, odporučila starostovi Ružinova, aby oba súťažné návrhy odmietol.

„Rozhodli sme sa presnejšie vyšpecifikovať zámer využitia, ako aj kritéria hodnotenia ponúk. Podstatné je napríklad, aby záujemca o nájom ponúkal minimálne 50 divadelných vystúpení profesionálnych súborov za kalendárny rok,“ priblížil Pekár. Vo verejnej obchodnej súťaži na prenájom budovy ružinovská samospráva určila účel, na ktorý by objekt mohol slúžiť. Vhodný je na kultúrno-spoločenské akcie, s nimi súvisiace služby a obchod či stravovanie. Medzi kritéria hodnotenia ponúk patria: počet vstupeniek a počet podujatí vo váhe 50:50 na kultúrne a kultúrno-spoločenské akcie, počet vstupov na kultúrne a kultúrno-spoločenské akcie poskytnuté pre mestskú časť bezodplatne a ročný počet bezplatných hodín na využitie priestorov poskytnutých pre mestskú časť, výška ponúkaného nájomného a investícií. Minimálna výška investícií je stanovená na 300 000 € a minimálne ročné nájomné na 2 481,60 €, čo je  206,80 € mesačne.

Ak sa nájde vhodný nájomca, zmluva o nájme sa bude uzatvárať na dobu určitú a to na 25 rokov. Stavebné úpravy a odstránenie havarijného stavu budovy musí nový nájomca vykonať na vlastné náklady. Termín obhliadky predmetu obchodnej verejnej súťaže v lehote od 7.5.2018 do 11.5.2018 si záujemca musí dohodnúť. Záväzné súťažné návrhy je možné podávať prostredníctvom pošty s pečiatkou podacej pošty s dátumom najneskôr 25.05.2018 alebo osobne do podateľne úradu najneskôr 28.05.2018 do 12:00 hod. Detaily verejnej obchodnej súťaže budú zverejnené na internetovej stránke www.ruzinov.sk ihneď po podpise uznesenia miestneho zastupiteľstva, ktorým sa vyhlási táto súťaž.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?