Chýba vám niečo v Novom Meste? Prihláste sa do participatívneho rozpočtu a pomôžte svojej komunite

15.4.2018
Miestny úrad Nové Mesto

Zdroj: web MČ

Páčil sa vám článok?

Potrebujete pros­triedky na vaše aktivity? Máte nápad alebo energiu, napríklad sadiť stromy, obnovovať vnútrobloky či budovať komunitné záhrady? Tak by ste sa mali zapojiť do participatívneho rozpočtu, a to najneskôr do 31.5.2018.

Participatívny rozpočet znamená, že samotní občania rozhodnú, aké projekty sa podporia za časť verejných financií. Najprepracovanejší ho majú jednoznačne v Novom Meste. Aktuálne začali so zberom nových nápadov.

Nové Mesto rozdeľuje až 250-tisíc eur, z toho na občian­ske projekty ide 40-tisíc.

Projekt môže podať každý občan SR nad 15 rokov. Prihlásené projekty sa musia realizovať na území mestskej časti Bratislava Nové Mesto a jeden projekt môže žiadať sumu maximálne 5 000 eur.
Na začiatku nie je potrebné odovzdať hotový vypracovaný projekt, postačí, ak máte dobrý nápad. Pracovníci Kancelárie pre participáciu verejnosti vám na pracovných stretnutiach ochotne pomôžu s vypracovaním projektovej dokumentácie a zodpovedajú všetky vaše otázky. „Nie všetci vedia vytvoriť projekt, mnohí ľudia nemajú predstavu o vlastníckych vzťahoch na pozemkoch.

Preto spolu s ľuďmi pomáhame vytvárať z podnetu realizovateľný projekt,“ hovorí Lukáš Bulko z Kancelárie pre participáciu verejnosti miestneho úradu v Novom Meste. Vaše nápady môžete prihlásiť prostredníctvom formulára na stránke mestskej časti, e-mailom na adrese participacia@banm.sk, telefonicky, cez facebook na adrese @participaciabanm alebo osobne v Kancelárii pre participáciu verejnosti na miestnom úrade.

(in)

Páčil sa vám článok?