Dočkajú sa Jarovce cyklotrasy?

6.2.2018
0

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Poslanci bratislavskej mestskej časti Jarovce plánovali v tomto volebnom období (2014-2018) vybudovať dva cyklochodníky. Jeden z nich mal spojiť Jarovce s Rusovcami.

Toto predsavzatie sa však zrejme podľa starostu Jaroviec Pavla Škodlera nepodarí dodržať. „Štúdiu na trasovanie cyklochodníka medzi Jarovcami a Rusovcami máme vypracovanú už dva roky. Posledný rok čakáme na vysporiadanie pozemkov, ktoré patria okrem Slovenského pozemkového fondu aj ďalším vlastníkom,“ povedal Škodler s tým, že zatiaľ v obci nemajú vyčíslené náklady na celú investíciu, ani určený spôsob financovania. „Momentálne pripravujeme územné konanie a suma potrebná na výstavbu cyklochodníka bude vyčíslená až v projekte, ktorý budeme potrebovať až k samotnému stavebnému konaniu,“ uviedol Škodler.    

Cyklistický chodník medzi Jarovcami a Rusovcami má viesť po poľnej ceste, ktorá slúžila v minulosti ako účelová komunikácia a v súčasnosti je z väčšej časti v správe Slovenského pozemkového fondu. Ako uviedol starosta MsČ Rusovce Dušan Antoš, lokalitu, kde by sa dali prepojiť tieto dve mestské časti, hľadali veľmi dlho. "Ideálne by bolo trasovanie popri hlavnej ceste, ale tam sme narazili na zložité majetkoprávne vzťahy, inde to zasa nebolo možné pre chránené vtáčie územie," upozornil Antoš.

V pláne mestskej časti Jarovce vo volebnom období 2014-2018 je aj výstavba cyklotrasy, ktorá by mala spájať Jarovce s Dunajskou hrádzou. Jej výstavba je naviazaná priamo na stavbu diaľnice D4 Jarovce – Ivanka sever, čím je to podľa starostu Jaroviec ešte zložitejšie. „Riešime to spoločne s hlavným mestom a Národnou diaľničnou spoločnosťou, pričom mestské zastupiteľstvo Bratislavy ešte pred dvoma rokmi schválilo financie na projektovú dokumentáciu pre túto cyklotrasu, jej realizácia sa však odvíja od toho, kedy sa začne stavať diaľnica D4,“ uzavrel Škodler.

(TASR)

Páčil sa vám článok?