Lamač budoval kanalizačnú sieť a teplo

9.11.2006
Páčil sa vám článok?

V priebehu volebného obdobia 2002-2006 mestská časť Lamač v spolupráci s Bratislavskou vodárenskou spoločnosťou vybudovala kanalizáciu a opravila Vrančovičovu, Rajtákovu a Rácovu ulicu, ako aj vodovod na ulici Lediny.

Investície do týchto stavieb sa podľa starostu Lamača Petra Šramka vyšplhali na výšku asi 48 miliónov korún, mestská časť prispela sumou 7,5 milióna korún.

Ďalšou z priorít bolo podľa starostu zabezpečenie modernizácie tepelného hospodárstva. V priebehu volebného obdobia mestská časť na základe výberového konania uzavrela dlhodobú zmluvu o prevádzkovaní tepelného hospodárstva, na základe ktorej sa v roku 2005 uskutočnila modernizácia v bytových domoch na sídlisku. Ide o objem investícií za asi 55 miliónov korún. Lamač tu nemusí podľa P. Šramka použiť vlastné prostriedky, naopak každoročne získa za prenájom tepelného hospodárstva nájomné vyše milión korún. Prevádzkovateľ sa zaviazal priebežne zabezpečovať výmenu rozvodov a po uplynutí asi polovice doby nájmu začne druhú etapu modernizácie tepelných zdrojov.

Ďalšou prioritou bolo vyriešenie lamačskej lokality známej ako Zečák. Podľa P. Šramka bola urobená urbanistická štúdia, na základe ktorej schválilo mestské zastupiteľstvo návrh mestskej časti na aktualizáciu územného plánu. Vďaka tomu došlo k zmene funkčného využitia pozemkov z pôvodných poľnohospodárskych na pozemky určené na individuálnu bytovú výstavbu.

V rámci výstavby nájomných bytov vznikla nadstavba budovy miestneho úradu, ktorou sa popri vyriešení problému so zatekajúcou strechou vyriešil problém bývania pre sedem mladých lamačských rodín, ktoré sa nasťahovali do siedmich nových bytov v hodnote asi 10 miliónov korún.

Podľa starostu P. Šramka sa nepodaril úmysel, aby vznikol obecný rozhlas, pretože miestne zastupiteľstvo v roku 2003 schválilo zámer vybudovania lokálneho televízneho vysielania ako prioritný systém informovania občanov mestskej časti Bratislava Lamač.

Páčil sa vám článok?