V Dúbravke pribudli najmä supermarkety

9.11.2006
Páčil sa vám článok?

Prioritou dúbravského starostu Petra Poláka v tomto volebnom období bolo aspoň čiastočné dobudovanie občianskej vybavenosti mestskej časti. Išlo najmä o obchodnú sieť, ktorá bola zanedbaná od dokončenia výstavby sídliska.

Podľa vyjadrenia starostu sa podarilo zrekonštruovať obchod Saratov na moderný obchodný dom s veľkopredajňou Billa a množstvom drobných prevádzok a služieb. Vynovený Saratov začal opäť slúžiť Dúbravčanom na jeseň roku 2004. Po tom, ako magistrát predal pozemky v centre Dúbravky, postavil investor na území neďaleko od pošty veľkopredajňu Lidl s celkovou predajnou plochou 1200 štvorcových metrov a nákupy v ňom sa začali o rok neskôr. A napokon v roku 2006 postavila Billa úplne nový supermarket medzi Saratovskou a Trhovou ulicou. Tým v Dúbravke podľa P. Poláka celkove pribudlo viac ako 3000 štvorcových metrov predajnej plochy. Na Trhovej ulici vznikli drobné prevádzky a pohostinné zariadenia vo vlastníctve súkromných osôb.

Najdôležitejšou úlohou z hľadiska šetrenia nákladov na energie a vytvorenia zdravej pohody pre najmladšiu generáciu bola podľa vyjadrenia starostu investícia do materských a základných škôl vo výške asi 73 miliónov korún. Išlo o opravu striech, zateplenie fasád a výmenu starých drevených okien za plastové. „Výškou investície sme sa zaradili na druhé miesto na Slovensku po Trenčíne v opravách škôl po ich prenesení na obce. V škole Pri kríži sme tohto roku vybudovali aj nové miniihrisko,“ uviedol.

V oblasti životného prostredia sa podľa Petra Poláka ukončila prvá etapa revitalizácie parku Družby a sprístupnil sa turistický náučný chodník. Oprava neminula ani viacero detských ihrísk a samozrejmá bola aj starostlivosť o zeleň a športovo-rekreačné plochy.

Starosta Dúbravky konštatoval, že dôvodom nepostavenia sociálnych bytov bol nedostatok financií. Ich výstavbu zastupiteľstvo nezaradilo do rozpočtu aj preto, lebo bolo treba investovať do škôl a hlavne preto, že mestská časť nevlastní žiadny vhodný pozemok na výstavbu.

Páčil sa vám článok?