FOTO: Droba prvý deň v kresle po Frešovi. Čo robil po príchode do práce a aké talizmany si priniesol?

5.12.2017
0

Zdroj: Matúš Husár

Páčil sa vám článok?

Zamestnanci bratislavskej župy boli dnes možno trocha prekvapení. Pri príchode do práce ich totiž vítal nový župan Juraj Droba, ktorý sa pohyboval na úrade už od siedmej ráno. Zistili sme, čo stihol za prvých pár hodín v novej robote urobiť.

Hoci sa Droba stal oficiálne predsedom Bratislavského samosprávneho kraja už včera, jeho vymenovanie sa konalo v starej budove Národnej rady, a tak prišiel prvýkrát do novej práce až dnes. No celkom slušne si privstal.  V robote som od siedmej. Pri príchode som vítal zamestnancov, predstavil som sa každému osobne a chcel som aj od nich vedieť, z akého sú odboru a čo robia. To boli prvé dve hodiny,“ prezradil pre bratislavskenoviny.sk nový župan.

O deviatej som mal stretnutie s audítormi, ktorí prišli robiť audit. Teraz som mal stretnutie s riaditeľom úradu a o chvíľu začíname stretnutie manažmentu,“ dodal ešte pred desiatou dopoludnia.

Zaujímalo nás, či v úrade náhodou nenatrafil aj na svojho predchodcu Pavla Freša, ktorý tu strávil posledných osem rokov a má mu robiť poradcu. Máme jasnú dohodu, že včerajším dňom a prebratím úradu jeho pôsobnosť na úrade skončila a zostáva ešte tri mesiace externým poradcom na telefón,„ vysvetlil Droba. Zamestnanci sa vraj veľkých čistiek obávať nemusia. Ohlásil som včera prvé štyri personálne zmeny. To sú ľudia, ktorí prišli rovno so mnou na úrad (písali sme o tom TU). Neplánujem vo veľkom meniť ľudí ani vyhadzovať, skôr chcem využiť potenciál tých, ktorí sú tu. Nevylučujem však, že ešte možno k niekoľkým zmenám dôjde,“ dodal.

Nový župan už sedel v kresle a za vyprázdneným stolom, ktorý mu zanechal predchodca. Stôl ani kreslo momentálne meniť neplánuje. Zaujímalo nás ešte, či si už stihol priniesť vlastné drobnosti alebo talizmany, ktoré mu budú v kancelárii spríjemňovať prostredie. 

Doniesol som si kompas, ktorý mi počas celej kampane ukazoval správny smer. Je to darček od manažéra mojej kampane.  A druhý talizman je táto čiapka vlastnoručne štrikovaná Luciou Nicholsonovou. Určite ešte pribudnú kresby môjho syna a fotky rodiny,“ prezradil Droba.

Zdroj: Matúš Husár

​(ms)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie