Nastane dopravný kolaps? V Karlovej Vsi majú vážne obavy

23.8.2017
0

Zdroj: google maps

Páčil sa vám článok?

Nedostatočný plán náhradnej dopravy, nedostatok vodičov, nulová informovanosť obyvateľov a slabá garancia dodržiavania termínov. Zhruba takto vidí samospráva v Karlovej Vsi prípravu rekonštrukcie električkovej trate do Karlovej Vsi zo strany magistrátu.

„Hlavné mesto dodnes neinformovalo obyvateľov Karlovej Vsi, ktorých sa rekonštrukcia trate dotkne najviac, o rozsahu prác. Budúci rok bude z dôvodu rekonštrukcie trate pre našich obyvateľov náročný. Magistrátu sme ponúkli a stále ponúkame naše priestory pre verejnú prezentáciu plánu organizácie výstavby a s tým súvisiacej organizácie náhradnej dopravy. Očakávali by sme od mesta viac informácií,“ upozornila starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová.  Starostka preto opätovne požiadala mesto o verejnú prezentáciu k tejto téme.

Samosprávu v Karlovej Vsi znepokojuje aj informácia, ktorú zverejnil portál imhd.sk, že električky s kapacitou 242 ľudí nahradia kĺbové autobusy s kapacitou 151 osôb. Ako upozorňuje, mesto nedisponuje dostatočným počtom týchto vozidiel. V dopravnej špičke pritom električky jazdia približne každé tri minúty. Kĺbové autobusy by teda museli jazdiť každých 90 sekúnd.

Navyše dopravnú tepnu do časti Dlhé diely, ktorou je Molecova ulica, je potrebné počas výstavby odstaviť. Hlavné mesto plánuje hromadnú aj individuálnu dopravu presmerovať cez ulice Janotova a Baníkova, ktoré na takúto intenzívnu dopravu podľa karloveského úradu nie sú uspôsobené. 

V záujme urýchlenia prác hlavné mesto žiada, aby mohli byť práce vykonávané v noci a počas dní pracovného pokoja. „Sme pripravení reagovať na takúto situáciu, ale žiadame verejnú prezentáciu plánu výstavby aj náhradnej dopravy, aby sa obyvatelia pripravili na nevyhnutné zmeny,“ upozornila Čahojová. Rekonštrukcia električkovej radiály je aj podľa nej nevyhnutná, ale magistrát by mal garantovať, že pri povolení prác v noci a počas voľných dní dôjde k výraznému skráteniu dĺžky rekonštrukcie.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?