Mesto súdny spor o pozemky akceptuje

30.10.2006
Páčil sa vám článok?

Len za pozemok v Dúbravke by mali dostať podľa súdneho odhadcu dvanásti dedičia Hausksrechtovci vyše 22 miliónov korún, ďalšie náležitosti, ktoré si môžu uplatniť, však túto sumu môžu zvýšiť.

Ide napríklad o nájomné za dlhé roky. V stanovisku magistrátu, ktoré nám tlmočila jeho hovorkyňa Eva Chudinová, sa uvádza, že hlavné mesto si pozemky, na ktorých stojí požiarna zbrojnica a Mestská polícia v Dúbravke, prenajíma za cenu 10 korún za štvorcový meter. Obrátili sme sa na zástupcu dedičov, Dušana Hauskrechta, ktorý však zopakoval, že rodina nepoberá za užívanie pozemkov žiadne peniaze.

V stanovisku bratislavského magistrátu sa ďalej píše: „...prípadne ich v zmysle uznesenia mestského zastupiteľstva kupuje za cenu 35 korún za štvorcový meter.“ S tým však dedičia, pochopiteľne, nesúhlasili. Odhadná cena, ktorú uvádza aj sama hovorkyňa, je 2054,80 korún za štvorcový meter. Návrh na odkúpenie pozemkov za riadnu cenu však poslanci 6. júla zamietli.

„V každom prípade je možné, aby si žiadatelia uplatňovali svoje práva súdnou cestou,“ končí E. Chudinová svoje vyjadrenie. Zdá sa, že iné riešenie už asi neexistuje.

Páčil sa vám článok?