V Jarovciach znížia ceny nájmu pre neziskové aktivity

10.3.2017
0
V jarovciach znížia ceny nájmu pre neziskové aktivity - jarovce
Páčil sa vám článok?

Na Miestnom úrade v Jarovciach môžu oddnes právnické a fyzické osoby pripomienkovať návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN), ktorým sa upravujú podmienky a poplatky za prenájom priestorov, zariadenia a inventáru v Dome kultúry v prospech verejnoprospešných, humanitárnych a charitatívnych voľnočasových aktivít.

 Cena prenájmu priestorov sa v takomto prípade môže znížiť až o 50 percent. Informoval o tom vicestarosta a poslanec Jozef Uhler. „Rozhodli sme sa tak, pretože tie peniaze nijako mimoriadne obecnému rozpočtu nepomôžu, ale podporia rozvoj aktivít, na ktoré sa rodičia, dôchodcovia, ale aj iní obyvatelia museli dosiaľ sami vyzbierať, nebude sa to však týkať komerčných aktivít,“ uviedol Uhler. Dodal, že túto zľavu budú môcť využiť organizátori všetkých neziskových aktivít, vrátane športových podujatí pre deti i dospelých.

Dom kultúry v Jarovciach využívajú pravidelne chorvátske národnostné spolky, záujmové organizácie a združenia, miestna organizácia Slovenského Červeného kríža i Dobrovoľný hasičský zbor. VZN, ktorým sa upravujú podmienky a poplatky za prenájom priestorov, zariadenia a inventáru v Dome kultúry v Jarovciach, vstúpi do platnosti 5. apríla.

(TASR, Foto: googlemaps)

Páčil sa vám článok?