V Rači si môžu obyvatelia adoptovať ihrisko

26.4.2016
0
V rači si môžu obyvatelia adoptovať ihrisko - ihrisko_kubacova
Páčil sa vám článok?

V bratislavskej Rači majú obyvatelia možnosť adoptovať si niektoré z verejných detských ihrísk a stať sa ich správcami. Informuje o tom mestská časť na svojej webovej stránke s tým, že tak chce zlepšiť a zjednodušiť vzťah medzi samosprávou a občanmi.

"Človek, ktorý si adoptuje niektoré detské ihrisko, by ho mal mať pod dohľadom, pravidelne ho navštevovať, poznať aj ostatných návštevníkov a prípadné problémy nahlasovať priamo konkrétnemu úradníkovi," priblížila zámer vedúca oddelenia životného prostredia na Miestnom úrade v Rači Anna Jusková.

Správca ihriska by mal podľa nej dohliadať na vhodné správanie návštevníkov. Na starosti by mal mať napríklad aj naťahovanie plachty na pieskovisko.

Mestská časť tvrdí, že nechce, aby obyvatelia suplovali povinnosti samosprávy. "Chceme dosiahnuť najmä to, aby sme sa o prípadných chybách alebo problémoch dozvedeli rýchlejšie a operatívnejšie vedeli reagovať," vysvetli starosta Rače Peter Pilinský. Ľudia sa podľa jeho slov totiž často spoliehajú, že poškodenú preliezačku, hojdačku alebo kolotoč nahlási niekto iný. "Takto sa budú podnety zbierať u jedného človeka, ktorý bude mať priamy kontakt na úradníka na oddelení životného prostredia," podotkol starosta.

Mestská časť Rača chce do adopcie ponúknuť svoje najexponovanejšie detské ihriská, a to na Kubačovej, Kafendovej, Gelnickej, Plickovej, Tbiliskej, Na úžinách, Hubeného, Hagarovej ulici a na Pasekách.

Záujemcovia o adopciu ihriska môžu mestskú časť kontaktovať prostredníctvom mailovej adresy - miroslav.marko@raca.sk.

(TASR)

Páčil sa vám článok?