Mesto budú tento rok upratovať aj väzni

28.1.2016
0
Mesto budú tento rok upratovať aj väzni - upratovanie_vazni
Páčil sa vám článok?

Ulice hlavného mesta budú celý tento rok zametať aj dvaja odsúdení. Bratislavský magistrát totiž dnes podpísal zmluvu s Ústavom na výkon väzby a Ústavom na výkon trestu odňatia slobody. Primátor Ivo Nesrovnal tvrdí, že treba využiť všetky možnosti pomoci, ktoré sú dostupné.

"Predstavujem si to tak, že dostanú vesty, lopaty a budú pracovať, budú zametať. Aj takýmto spôsobom chceme rozšíriť kapacity pracovníkov, ktorí sa starajú o čistotu v našom meste," uviedol Nesrovnal. Náplňou ich činnosti majú byť pomocné upratovacie a čistiace práce.

Odsúdení budú podľa mesta pracovať v blízkosti a v objektoch magistrátu či na verejných priestranstvách. "Môžu robiť i v mestskom múzeu, vnútri či vonku, proste všetko, čo bude mesto potrebovať," podotkol primátor. Pracovať majú väzni od pondelka do piatka.

Zmluvu mesto podpísalo na obdobie od januára do konca decembra. Aj vlani väzni mesto upratovali, podľa samosprávy od októbra do konca roka. Umožňuje to zákon o výkone trestu a odňatia slobody, dodáva magistrát.

(TASR)

Páčil sa vám článok?