Ak D. Pekára zvolia do parlamentu, vzdá sa starostovania

4.11.2015
0
Ak d. pekára zvolia do parlamentu, vzdá sa starostovania - pekar_dusan2
Páčil sa vám článok?

Starosta Ružinova Dušan Pekár (KDH) by po prípadnom zvolení do NR SR rád prispel k legislatívnym zmenám vedúcim k efektívnejšiemu fungovaniu samospráv a väčšiemu rešpektovaniu záujmov obyvateľov miest a obcí. Pekár, ktorý je číslom 16 na kandidátke kresťanských demokratov, zároveň potvrdil, že ak sa do parlamentu dostane, do roka sa starostovského mandátu vzdá.

"V KDH máme zásadu jedného mandátu, pokiaľ bude platiť, budem ju rešpektovať," uviedol Pekár. Záujmy Ružinova však aj v takom prípade chce obhajovať naďalej, tak ako záujmy miest a obcí na Slovensku. Týkajú sa napríklad možností samosprávy a ich stavebných úradov  efektívne zastupovať záujmy verejnosti. Pekár zdôraznil, že je potrebné novelizovať stavebný zákon a urobiť tiež poriadok v oblasti  vysporiadania pozemkov či nehnuteľností. "Aj tu v Bratislave prišlo k mnohým nespravodlivostiam, ktoré doteraz poslanci parlamentu neriešili," povedal Pekár.

Ďalšími oblasťami, o ktoré sa pri prípadnom zvolení do parlamentu chce zaujímať, je novelizácia zákona o Bratislave, zaradenie hlavného mesta na úroveň vyššieho územného celku a tiež celkové financovanie miest a obcí. "Sú to zatiaľ neriešené otázky a ja chcem pritom využiť svoje skúsenosti zo samosprávy i skúsenosti zo stretnutia s občanmi," dodal starosta Ružinova.

Dušan Pekár je na čele mestskej časti už druhé volebné obdobie. V súčasnosti je tiež poslancom Bratislavského samosprávneho kraja.

(TASR)

Páčil sa vám článok?