Primátor chce odvolať šéfa Bratislavskej vodárenskej, dôvod nespresnil

10.3.2015
0
Primátor chce odvolať šéfa bratislavskej vodárenskej, dôvod nespresnil - Stanislav Beňo
Páčil sa vám článok?

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal v pondelok 9. marca podal návrh na zvolanie mimoriadneho valného zhromaždenia Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS), a. s., s jediným bodom programu, ktorým je odvolanie predsedu predstavenstva BVS.

Primátor si v pondelok predvolal predsedu predstavenstva a zároveň generálneho riaditeľa BVS Stanislava Beňa (na snímke), od ktorého žiadal, aby vysvetlil porušenia nariadenia primátora o správe mestských podnikov.

„Bratislava je v katastrofálnej finančnej situácii. Mestské podniky sú súčasťou mesta, nie autonómnymi jednotkami. Táto situácia sa týka aj ich. Pri nakladaní s financiami vyžadujem zodpovedný a profesionálny manažérsky prístup, o ktorom ma súčasné vedenie BVS nepresvedčilo, preto som dal návrh na odvolanie predsedu predstavenstva,“ povedal po stretnutí primátor.

Primátor o situácii informoval aj mestských poslancov a opätovne ich vyzval k efektívnej diskusii o riadení mestských podnikov. Ako už viackrát deklaroval, mestské podniky musia byť dôveryhodné a transparentné inštitúcie. „Trvám na tom, že nesmú byť nástrojom politiky a straníckych záujmov, ale majú napĺňať svoju hlavnú úlohu, a tou je služba Bratislavčanom. Miesta generálnych riaditeľov musia byť obsadené odborníkmi, ktorí vzídu z verejných výberových konaní,“ vysvetlil I. Nesrovnal.

S. Beňo bol je vo funkcii generálneho riaditeľa od júla 2014, v septembri ho zvolili aj za šéfa predstavenstva. V spoločnosti je od roku 2011. Najprv bol členom predstavenstva ako nominant KDH, potom bol technickým riaditeľom.

isk

Páčil sa vám článok?