Mestské časti odteraz vedie starosta Vajnôr

1.2.2015
0
Mestské časti odteraz vedie starosta vajnôr - mrva
Páčil sa vám článok?

Malé bratislavské mestské časti využili početnú výhodu v Regionálnom združení mestských častí Bratislavy a za predsedu združenia reprezentujúceho všetkých 17 mestských častí zvolili starostu Vajnôr Jána Mrvu. Vajnory patria k najmenším mestským častiam. Doteraz boli predsedami združenia starostovia veľkých mestských častí Nové Mesto a Petržalka.

Za podpredsedu združenia bol zvolený starosta Ružinova Dušan Pekár ako zástupca veľkej mestskej časti. Za členov Rady Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) starostovia zvolili Dušana Antoša z Rusoviec a Vladimíra Bajana z Petržalky.

Nový predseda združenia mestských častí Ján Mrva označil za prioritu starostov riešenie financovania Bratislavy. Poukázal na nespravodlivé prerozdelenie dane z príjmov fyzických osôb, keďže veľká časť daní vyprodukovaných v Bratislave ide von z mesta. Vyriešením zdrojov financovania Bratislavy by podľa neho odpadol aj problém solidarity veľkých mestských častí s malými.

Štyri veľké mestské časti Petržalka, Ružinov, Nové Mesto a Staré Mesto prispievajú malým častiam Vajnory, Devín, Lamač, Záhorská Bystrica, Čunovo, Jarovce a Rusovce v rámci tzv. solidarity celkovo sumou vyše 2,1 milióna eur. Veľké mestské časti žiadajú túto mieru solidarity znížiť.

(brn)

Páčil sa vám článok?