Niekde nemajú vicestarostov a prednostov

1.2.2015
0
Niekde nemajú vicestarostov a prednostov - zastupiteľstvo_ilustračka
Páčil sa vám článok?

Noví starostovia sa zvyčajne obklopujú ľuďmi, ktorým dôverujú. Tí, čo svoj post opäť obhájili, si ponechávajú alebo vyberajú kolegov overených v predchádzajúcom volebnom období.

Napríklad staronový petržalský starosta Vladimír Bajan vymenoval za svojich zástupcov Jána Bučana a Michala Radosu. S ich prácou sa zoznámil počas štyroch uplynulých rokov, keď boli poslancami petržalského zastupiteľstva. Šéfom miestneho úradu je naďalej osvedčený Miroslav Štefánik.

V Starom Meste si nový starosta Radoslav Števčík vybral za zástupcov Ľubomíra Boháča a Janu Špankovú. Vicestarostami v Ružinove sú Peter Pener a Marián Gajdoš, v Rači Miloš Máťuš, v Lamači Júlia Ondrišová, v Devínskej Novej Vsi Peter Krug, v Záhorskej Bystrici Martin Besedič a vo Vajnoroch Soňa Molnárová. Zástupcom starostu v Jarovciach je Jozef Uhler, v Rusovciach Jozef Karácsony a v Čunove Renáta Čaplová.

V mestských častiach Dúbravka, Devín, Karlova Ves, Vrakuňa, Podunajské Biskupice a Nové Mesto sú zatiaľ stoličky vicestarostov neobsadené.

Prednostami miestnych úradov sa stali v Starom Meste Peter Jesenský, v Ružinove Zuzana Maturkaničová, vo Vrakuni Lýdia Adamovičová, v Podunajských Biskupiciach ostáva Eva Janigová a v Novom Meste osvedčený Ľudovít Kollárik. V Rači povedie úrad nasledujúce štyri roky Jana Pešková, v Karlovej Vsi Ján Hrčka, v Dúbravke Rastislav Bagar, v Lamači Michaela Kovári Mrázová, v Devíne Lenka Satinová, v Devínskej Novej Vsi Ignác Olexík, v Záhorskej Bystrici Ingrid Ožvoldová a v Rusovciach Oľga Gáfriková.

Vo Vajnoroch zatiaľ ostáva kreslo prednostu miestneho úradu prázdne. V Čunove a Jarovciach plnia úlohy šéfa úradu starostovia.

(ak)

Páčil sa vám článok?