V Rači bolo v stredu ustanovujúce miestne zastupiteľstvo

12.12.2014
0
Páčil sa vám článok?

Po novembrových komunálnych voľbách v stredu prvýkrát zasadalo v bratislavskej mestskej časti Rača miestne zastupiteľstvo. Starosta Peter Pilinský a poslanci na ňom zložili sľub. TASR o tom informovala hovorkyňa starostu Eva Miklánková.

Pilinský vyjadril spokojnosť s novým zložením zastupiteľstva. Praje si, aby v ňom boli všetci jeden tím a mali spoločné ciele. "Keďže je už po voľbách, verím, že s poslancami budeme konštruktívne spolupracovať v prospech našich obyvateľov a nebudeme pokračovať v konfrontačnej atmosfére, v ktorej sa nieslo celé predvolebné obdobie," povedal.

Na zasadnutí zastupiteľstva sa taktiež ustanovilo zloženie odborných komisií a ich predsedov. Tým už nebráni nič v tom, aby začali pracovať na vytvorení rozpočtu na budúci rok. Rokovalo sa aj o plate starostu. V porovnaní s minulým volebným obdobím sa nezmenil a ostáva vo výške 2835 eur.

Medzi 15 račianskymi poslancami je sedem nových a osem z predchádzajúceho volebného obdobia. V poslaneckom zbore sú štyri ženy - Monika Luknárová, Milada Dobrotková, Lenka Antalová Plavuchová, Dagmar Gelingerová a 11 mužov - Michal Drotován, Rastislav Žitný, Miloš Máťuš, Juraj Madzin, Miloslav Jošt, Róbert Pajdlhauser, Mário Khandl, Rudolf Ivičič, Cyril Sekerka, Milan Andráš a Peter Pálka.

Ďalšie zasadnutie račianskych poslancov sa uskutoční 10. februára 2015. Na vymenovanie vicestarostu má starosta Rače 60 dní od prvého ustanovujúceho zastupiteľstva.

(TASR)

Páčil sa vám článok?