Odstránili už šestnásť čiernych stavieb

5.12.2014
0
Odstránili už šestnásť čiernych stavieb - hausbot_breh
Páčil sa vám článok?

Z osemnástich čiernych stavieb pri hausbótoch v Jaroveckom ramene už zostali len dve, aj tie však odstránia. Informovala o tom Vodohospodárska výstavba, š.p., ktorá ako vlastník pozemkov pod stavbami podala návrh na ich odstránenie. Podnet sa týkal altánkov, kozubov či prístreškov, ktoré v okolí hausbótov nezákonne postavili.

„Niektorí vlastníci hausbótov si štátne pozemky splietli so súkromným vlastníctvom a územie pri hausbótoch začali ohradzovať a svojvoľne prestavovať,“ uviedla hovorkyňa Vodohospodárskej výstavby Diana Migaľová Baschierová.

V snahe zastaviť túto nechcenú výstavbu podal štátny podnik ešte vlani v júli podnet príslušnému stavebnému úradu Jarovce na začatie konania vo veci odstránenia nepovolených stavieb na svojich pozemkoch.

Odstránených už bolo 16 z 18 nepovolených objektov. Podnik sa v spolupráci s regionálnymi orgánmi ochrany životného prostredia takisto zameral na 85 hausbótov, ktoré boli postavené v rozpore so stavebným povolením alebo úplne bez povolenia. Z 85 si 51 majiteľov zabezpečilo dodatočné stavebné povolenie. Zostáva tak sporných 34 hausbótov.

Vodohospodársky podnik má záujem s majiteľmi hausbótov uzavrieť dohody o vymedzení vzájomných vzťahov.

(brn)

Páčil sa vám článok?