Centrum mestskej časti Čunovo má novú podobu

7.9.2014
0
Centrum mestskej časti čunovo má novú podobu - cunovo5
Páčil sa vám článok?

Bratislavská mestská časť Čunovo má nové centrum, ktoré v sobotu 6. septembra 2014 slávnostne uviedli do užívania. Viac ako štvrťmilióna eur na to získala mestská časť z eurofondov cez Operačný program Bratislavský kraj.

Hlavnou zmenou prešla verejná zeleň. Do centra Čunova pribudli nové dreviny a upravený trávnik, čím vznikol obecný park pre oddych a relax všetkých obyvateľov aj návštevníkov obce. V priestore bolo vybudované aj detské ihrisko s ôsmymi hernými prvkami. V parku sú zrekonštruované chodníky, 11 nových lavičiek, tri stojany na bicykle, odpadkové koše ale aj altánok a fontánka s pitnou vodou. Rekonštrukcie sa dočkalo aj verejné osvetlenie.

„Naozaj vznikol jeden krásny priestor v centrálnej časti mestskej časti Čunovo. Ešte vlani sme z vlastných zdrojov riešili zateplenie a fasádu miestneho úradu, tak je tento priestor veľmi reprezentatívny. A vďaka prostriedkom z OPBK sa nám podarilo zrealizovať túto myšlienku, ktorá je ešte z minulého volebného obdobia,“ priblížila starostka Gabriela Ferenčáková.

V odbornom hodnotení bolo na projekt Regenerácie verejného priestranstva centrálnej zóny mestskej časti Čunovo schválených takmer 380-tisíc eur, pričom verejným obstarávaním sa podarilo túto sumu znížiť. Celkové zazmluvnené výdavky predstavujú 260-tisíc eur.

(banoviny)

Páčil sa vám článok?