Vajnorský Park pod lipami dokončili skôr

29.4.2014
0
Vajnorský park pod lipami dokončili skôr - vajnory_petang
Páčil sa vám článok?

V nedeľu slávnostne otvorili zrevitalizovaný Park pod lipami vo Vajnoroch. Súčasťou otvorenia parku bola aj spomienka na vajnorskú návštevu pápeža Jána Pavla II., ktorý bol v nedeľu vo Vatikáne vyhlásený za svätého.

„Park dostal úplne novú, krajšiu a kultivovanejšiu podobu. Postavilo sa celé nové zastrešené pódium, zrekonštruované boli chodníky, vysadili sme zeleň, pribudli športové cvičiace prvky pre dospelých, ihrisko na petang i rekreačné prvky pre dospelých, ako aj pre deti. Park bude slúžiť nielen ako oddychová zóna, kde sa budú organizovať kultúrno-športové podujatia, ale obyvatelia ho môžu denne využívať aj na zvyšovanie fyzickej kondície,“ uviedol vajnorský starosta Ján Mrva (SDKÚ-DS).

S revitalizáciou parku sa začalo vlani v júli. Podľa pôvodných predpokladov mali byť práce dokončené najneskôr do novembra 2014. Vajnorskej samospráve sa ro podarilo podstatne skôr. Revitalizácia parku bola z väčšej časti financovaná z Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci. Mestská časť Vajnory získala na revitalizáciu parku nenávratný finančný príspevok vo výške viac ako 243-tisíc eur, pričom schválená výška príspevku bola 353-tisíc eur. Vo verejnom obstarávaní Vajnory ušetrili takmer 110-tisíc eur, čo je viac ako 30 percent. Vysadili 13 líp, dve čerešne a dva ihličnany, vybudovali detské ihrisko, pribudlo osem fitnes cvičísk, pitná fontánka a ďalšie dekoratívne či úžitkové prvky.

„Vznikol tu jeden reprezentatívny a kultúrny priestor, kde sa budú konať rôzne spoločenské akcie. Pribudla nám oddychová zóna, ktorá do značnej miery prispeje k relaxačnej pohode všetkých Vajnorčanov. Naším najbližším plánom je vybudovanie nového kultúrneho domu na Baničovej ulici, ktorý zapadne do susediaceho areálu v Parku pod lipami,“ prezradil starosta Mrva.

(vaj)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2014 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?