Sociálna výdajňa v Rači sa presťahovala do nových priestorov

27.3.2014
0
Sociálna výdajňa v rači sa presťahovala do nových priestorov - raca_vydajna
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Rača vo štvrtok 27. marca 2014 od 10.00 do 12.00 h po tretíkrát otvorila výdajňu potravín pre svojich sociálne slabších obyvateľov. Kým doteraz si ľudia pre balíčky potravín chodili do račianskej tržnice na rohu Detvianskej a Rustavelliho ulice, najnovšie sa výdajňa presťahovala do nového, uzavretého priestoru na Námestí A. Hlinku.

"V tržnici je stále veľký pohyb návštevníkov. Ľuďom, ktorí si chodili po balíčky do výdajne, nebolo vždy príjemné, že boli na očiach. Nový priestor sociálnej výdajne predsa len ponúka väčšie súkromie," povedala vedúca kultúry a sociálnych vecí v Rači Tatiana Ratkovská. Priestor na Námestí Andreja Hlinku dal račiansky úrad vynoviť a vymaľovať, v najbližších týždňoch tam pribudnú regály, chladiace aj mraziace boxy.

V súčasnosti eviduje sociálne oddelenie MÚ 70 žiadostí o balíček zo sociálnej výdajne. "Podmienkou prevzatia balíčka je trvalý pobyt na území Rače a dôchodok nepresahujúci 300 eur. Ďalší záujemcovia o takúto pomoc sa môžu registrovať na sociálnom oddelení MÚ. Registračný formulár je umiestnený aj na webovej stránke Rače," doplnila informácie Eva Miklánková z MÚ v Rači.

Rača patrí do skupiny piatich bratislavských mestských častí, ktoré sa prostredníctvom takejto výdajne starajú o sociálne slabších obyvateľov.

(TASR)

Páčil sa vám článok?