Primátor Ftáčnik zablokoval snahu zastaviť rozšírenie výstavby v Čunove

19.3.2014
0
Primátor ftáčnik zablokoval snahu zastaviť rozšírenie výstavby v čunove - cunovo_pozemky
Páčil sa vám článok?

Primátor Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smer-SD) vetoval rozhodnutie mestských poslancov zastaviť rozširovanie územia na výstavbu v mestskej časti Čunovo. Poslanci v januári vyhoveli petícii 3510 občanov a rozhodli o vypustení čunovských lokalít z návrhu zmien a doplnkov územného plánu mesta.

Primátor tvrdí, že podpísaním uznesenia by sa ohrozil proces obstarávania zmien a doplnkov pre nový územný plán mesta. Tvrdí, že ak by mesto z procesu obstarávania zmien vypustilo Čunovo, celý materiál by sa musel prerobiť. „Posunie sa to o mesiac a už vlastne nič v tomto volebnom období nestihneme urobiť. Máme rozpracovaný proces, ktorý máme šancu dokončiť,“ podotkol Ftáčnik.

Funkčné využitie niektorých lokalít v Čunove sa má zmeniť z ornej pôdy na málopodlažnú zástavbu. „Primátor uznesenie nepodpísal, lebo je pre mesto zjavne nevýhodné. Je nevýhodné, že dvom developerom nebude orná pôda preklasifikovaná na málopodlažnú zástavbu, že pre právnickú osobu nebude vyklčovaný les. Zjavne nevýhodné asi bolo, že som doniesla petíciu s 3810 podpismi a nie šušťavé papieriky,“ reagovala na rozhodnutie primátora zástupkyňa signatárov petície Renáta Čaplová.

„V katastri Čunova je nezastavaných asi 70 percent pozemkov, ktoré sú podľa platného územného plánu určené na výstavbu,“ argumentovala starostka Čunova Gabriela Ferenčáková, ktorá nevidí dôvod, aby sa územie pre výstavbu ešte rozširovalo. Starostka žiadala vypustiť Čunovo ešte v júni 2013, keď poslanci schvaľovali rozsah zmien a doplnkov územného plánu. Vtedy to však neurobili.

(brn)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2014 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?