Na Černockého chce samospráva postaviť viacúčelový športový areál

7.3.2014
0
Na černockého chce samospráva postaviť viacúčelový športový areál - cernockeho1
Páčil sa vám článok?

Na Černockého ulici by mal vyrásť viacúčelový športový areál. Račianska samospráva v súčasnosti hľadá investorov, ktorí by sa chceli na projekte podieľať, pretože športový komplex má byť financovaný zo súkromného sektora.

Na januárovom mestskom zastupiteľstve magistrát zveril mestskej časti Rača druhú časť pozemkov pod športovým areálom na Černockého ulici. Starosta Peter Pilinský tak začal rokovania za účelom nájsť investora na financovanie a výstavbu viacúčelovej športovej haly.

Areál na Černockého ulici je v súčasnosti v rámci územného plánu mesta určený na šport, telovýchovu a voľný čas. V budúcnosti by sa mal stať viacúčelovým moderným multifunkčným športovým komplexom, ktorý bude k dispozícii nielen Račanom, ale aj ostatným Bratislavčanom.

„Sme otvorení rokovaniam s investormi, ktorí ponúknu svoju predstavu o vybudovaní viacúčelového športového komplexu. V minulosti už bol prejavený záujem o vybudovanie či už tenisovej haly, zimného štadióna alebo krytej plavárne,“ uviedol starosta Rače Peter Pilinský.

Rača sa na vybudovaní a ďalšom prevádzkovaní areálu nebude finančne podieľať. „Pôjde o investíciu zo súkromného sektora. Investorovi ale ponúkneme dlhodobý výhodný nájom,“ uviedol Pilinský. Návrhy od investorov majú najskôr prerokovať odborné komisie, potom sa majú návrhy verejne prerokovať s občanmi a následne račianske miestne zastupiteľstvo vysloví verdikt.

„Verím, že do konca apríla budem vedieť miestne zastupiteľstvo informovať o výsledkoch rokovaní s potenciálnymi investormi,“ dodal račiansky starosta Peter Pilinský.

(mch)

Páčil sa vám článok?